Localnicii din localitatea Bootle, comitatul Merseyside, au fost luați prin surprindere, duminica trecută, când au văzut un cerb alb cutreierând străzile orașului. Animalul sălbatic a fost observat pentru prima dată în jurul orei locale 8:45 dimineața. 

Autoritățiile din Merseyside a declarat că ofițerii de poliție au decis să eutanasieze cerbul. Decizia a fost luată pe fondul îngrijorărilor că acesta ar putea fi periculos pentru automobiliști și pietoni. 

Inițial, RSPCA, organizația britanică de protecție a animalelor alat sub patronajul reginei Elisabeta a II-a, a cerut autorităților să lase cerbul în pace, estimând că, în cele din urmă, acesta se va întoarce în habitatul său natural.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: O adolescentă din Elveția a ajuns la spital după ce a băut 12 doze de energizant într-o zi, la școală

Cerbul a fost eutanasiat din precauție

Reprezentanții poliției, la rândul lor, au precizat că au căutat "o organizație aptă să ajute la recuperarea cerbului în siguranță",dar fără vând însă un rezultat.

Din cauza agitației de pe stăzile localității, cerbul a început să aibă un comportament ușor violent.

"Lăsarea cerbului în libertate nu era o opțiune, pentru că putea fi periculos pentru conducătorii auto și pietonii din zonă, mai ales că începuse să se întunece", a declarat un reprezentant al autorităților. "Astfel, decizia luată seara devreme a fost să fie eutanasiat cerbul", a adăugat acesta.

O purtătoare de cuvânt a RSPCA a susținut că, deși se putea încerca sedarea animalului, exista riscul ca acesta să o ia la fugă, odată lovit de proiectilul cu sedativ.

"Aceasta ar fi putut provoca o problemă mai mare pentru siguranța publică și chiar pentru animal", a explicat purtătoarea de cuvânt a RSPCA

Citeste si: Caz misterios în China: Un bărbat a decedat după ce a consumat o băutură acidulată mult prea repede


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si