Close sidebar
Close sidebar

Autoritățile din România urmează să stabilească dacă îl vor extrăda pe Radu Mazăre în Madagascar: „Procedura a fost nelegală”

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, ar putea ajunge înapoi în Madagascar, după ce autoritățile au stabilit că procedura sa de extrădare în România nu a fost una legală.

M.A.,


DISTRIBUIE
acest articol

Magistrații Curții Supreme din București au cerut acordul autorităților din Madagascar pentru ca omul de afaceri să fie cercetat penal într-un dosar de abuz în serviciu.

Ministerul de Justiție din statul malgaș a răspuns cererii venite de la Înalta Curte de Casație și Justiție spunând că Radu Mazăre ar trebui trimis înapoi în Madagascar, pentru că procedura sa de extrădare în România, care s-a realizat în luna mai 2019, a fost una nelegală.

Radu Mazăre a ajuns în fața judecătorilor de la ÎCCJ, întrucât a depus prin avocații săi o contestație în anulare în cazul condamnării definitive la nouă ani de închisoare. În prezent, fostul edil se află încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Citeste si: Coronavirusul din China alertează România. Măsuri speciale pe Aeroportul din Cluj

"Sigur că numele meu e controversat, notoriu. Am făcut şi greşeli, am fost mândur, m-am fălit, dar am vrut să fac doar lucruri bune şi credeţi-mă că îi ajut pe cei mulţi.

Această procedură de extrădare, rapiditatea ei, s-a datorat notorietăţii mele, pentru a fi adus rapid înainte de alegeri.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Nu am mai văzut un cetăţean român pentru care Ministerul Justiţiei să lucreze în weekend, pentru care s-a cerut extrădarea într-o zi. M-am gândit îndelung acolo fiindcă s-au făcut presiuni zilnice de reprezentanţii Interpol pentru a semna că sunt de acord să renunţ la legea din Madagascar şi să vin în România.

Am cerut să fiu prezentat la judecător. A fost groaznic. Am fost împachetat şi trimis aşa, fără să ajung la judecător.

Nu critic sentinţa de fond, acum sunt alte căi de a acţiona. A început ca o procedură de extrădare legală şi s-a finalizat printr-o procedură frauduloasă. A fost eludată această instanţă, iar scopul este evident", a spus Radu Mazăre în faţa magistraților.

Citeste si: Profesor din Dâmbovița, mort într-un incendiu. A fost găsit carbonizat în casă

Citeste si: Interpretul de muzică populară Gheorghe Turda a fost la un pas să își piardă viața în urma unui accident

Rămâne de văzut ce decizie vor lua judecătorii din România în cazul lui Radu Mazăre. Sentința a rămas în pronunțare.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

VEZI ȘI: Incredibil, cum și-au petrecut pușcăriașii celebri Sărbătorile de Iarnă! De la lux și vacanțe pe plajă până la sărăcia din celula de patru metri, fără lumină și ovații  

Radu Mazăre ispășește o condamnare de nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor de terenuri.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI