Aşa arată o investiţie cu fonduri europene, în valoare de 50.000 de euro. De-o parte şi de cealaltă a drumului nişte stâlpi galbeni, cauciucați împart în două trotuarele comunei Sălcuţa: o bucată e rezervată pietonilor, iar cealaltă...bicicliştilor.

Stâlpii montaţi pe o porţiune de 21 de km au stârnit ironia lui Mircea Dinescu, poet care a criticat dur proiectul, mai ales că puţinii localnici care merg pe două roți nici măcar nu știu să foloseasca pista.

Ce spune Consiliul Județean

Proiectul aparţine Consiliului Judeţean, care spune că n-a făcut altceva decât să respecte legea, pentru siguranţa traficului.

Mihai Neațu, consiliul județean Dolj: "Pista are un metru, un biciclist are voie, poate să meargă pe un metru. Pe fiecare parte a drumului este câte un sens de mers, practic este sens unic. Cred că orice primărie, orice sat din România și-ar dori să aibă genul acesta de infrastructură pentru transport."

Citeste si: Sfânta Ana 2022: Pe ce dată pică sărbătoarea şi ce nu ai voie să faci în această zi?

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Pentru că pistele nu sunt încă marcate, bicicliștii circulă cum pot- pe contrasens.

Citeste si: Durere fără margini pentru un model cunoscut din România. Soția sa a fost găsită fără suflare într-un hotel din Istanbul: "M-ai lăsat cu inima frântă"

"Știți că de acum încolo trebuie să circulați pe partea cealaltă? Greșirăm, da, de acum încolo o luăm pe partea ailaltă."

Proiectul va fi implementat în 12 localități 

Alţii nu prea înţeleg scopul stâlpilor de cauciuc apăruţi la ei în comună, dar spun că investiţia le face cinste.

"Pentru alții da, îi ajută foarte mult. Pentru ăștia ai bătrâni... într-un fel da, într-un fel nu. De ce da, de ce nu? pentru că ei ce știu, aia fac, tot pe asfalt merg!"

Citeste si: Elevul de liceu care a înjunghiat un puști este liber

Proiectul accesat din fonduri europene va fi implementat în 12 localităţi din Dolj.

Citeste si: Masca de protecție revine. Ministrul Sănătății a anunțat unde trebuie purtată obligatoriu

În Sălcuţa, drumul nu este încă finalizat. Trasarea marcajelor de pe pista de biciclete şi de pe aleea pietonală vor fi gata până în toamnă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si