În Insula Thassos a fost depistat un focar de Covid. Autoritățile din Grecia nu vor introduce restricţii pentru turişti, dar le recomandă să poarte mască în locurile aglomerate. Cei mai numeroși turiști sunt românii.

Medicii recomandă purtarea măștii de protecție

În Thassos este o adevărată avalanşă de turiști români şi înregistrează o rată de ocupare peste aşteptări. Aproape toți sunt în grupuri mari, sunt însoțiți de rude, ori de prieteni, așa că peste tot auzi vorbindu-se ca acasă.

 

Citeste si: Măsurile luate de Ministerul Sănătății pentru limitarea cazurilor de Covid-19

Din ce în ce mai mulți români apelează la medicii de pe insulă. Cei mai mulți au febră și tușesc așa că după o rapidă verificare, află că au Covid. O spune un medic de pe insula elenă, care a postat pe Facebook un avertisment serios:

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Din cauza creșterii rapide a numărului de îmbolnăviri cu Covid de pe insulă, recomandăm purtarea măștii de protecție în aglomerații și neapărat atunci când veniți la control, în cabinet."

Autoritățile nu impun restricții pentru turiști

Ciudat este că autoritățile elene nu confirmă spusele medicului și nici nu vorbesc cu îngrijorare despre vreo eventuală creștere a numărului de cazuri. Mai mult, nu le recomandă turiștilor să poarte mască și în cazul în care se îmbolnăvesc nu sunt obligați să stea în izolare.

Citeste si: A zăcut mort ore în șir pe o plajă, până când un angajat a sunat la 112

Cetățenii greci care au Covid trebuie să rămână în autoizolare timp de 5 zile, dar regula nu se aplică și turiștilor. Potrivit noilor protocoale, aceștia vor putea alege dacă doresc să rămână în autoizolare în camerele de hotel. Ei pot călători cu toate mijloacele de transport în comun, atât timp cât poartă o mască de protecție.

Citeste si: VIDEO- Alertă sanitară în Grecia, după ce a fost depistat un focar de COVID în insula Thassos. Se recomandă purtarea măștii de protecție

Dacă au nevoie de spitalizare, turiștii sunt transportați la cel mai apropiat centru de sănătate.

Citeste si: Cât a ajuns să coste un weekend la Mamaia? Cea mai cunoscută stațiune de pe litoral duce lipsă de turiști

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si