Conform Oficiului Silvic Naţional, este vorba despre câteva sute de persoane care ar fi responsabile de distrugerea pădurilor, fenomenul fiind în contunuă creştere.
Reprezentanții regiunilor Salins les Bains, Arbois și Poligny din Jura afirmă că s-au săturat de invazia culegătorilor de ciuperci din țările din Est, mai ales din România. La locul faptei, reprezentanții Oficiului Silvic din Franţa au sesizat mai multe pagube în special la arbori. Fenomenul persistă în regiune de aproximativ zece ani încoace, în ultima perioadă fiin în creștere semnifiativă.
Aurélie Gros, agent al Oficiului Naţional Silvic, cu sediul în Aiglepierre, a sesizat că jumătate de hectar de lemn a fost grav degradat în special prin tăierea ilegală a copacilor. Aceasta a alertat apoi reprezentanții locali care, odată ajunși la fața locului, au putut măsura amploarea pagubelor, după cum a explicat Jean-Marie Renaud, primarul orașului Aiglepierre: „Sunt tabere sălbatice, o mulțime de gunoaie. lăsate în urmă., la care trebuie adăugată culesul ilegal de ciuperci.
Copacii au fost tăiați cu securea. Nu vrem să-i vedem pe acești oameni că se întorc cu drujba data viitoare".
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Citeste si: VIDEO| Incident cutremurător la spitalul din Lugoj. O bucată de tavan s-a prăbușit în mijlocul unui salon
Românii distrug pădurile franceze
Cei vinovați de acest incident, estimați ca fiind sute de persoane, culeg ciupercile din zonă, o specie foarte răspândită în pădurile din Jura, pentru rețele clandestine care exportă în special pe piața spaniolă. Aceste rețele infracționale sunt dificil de contracarat în ciuda înființării, prin hotărâre municipală, a cardurilor care autorizează recoltarea de sânge lactaria doar pentru deținătorii de permise de cazare locale.
Angajații Oficiului Național Silvic sunt prea puțini pentru a putea declara toate pagubele materiale produse, sistemele de autorizare și amenzile nefiind suficient de bine stabilite.
Oamenii legii și ofițerii de la serviciile vamale muncesc pentru a putea interveni atunci când culegătorii ilegali de ciuperci își adună recoltele în zonele autostrăzilor. Referitor la cele 35 de municipalități din Jura afectate de această deteriorare, care crește de la an la an, autoritățile franceze sunt nevoite să își organizeze în mod regulat propriile operaţiuni de curăţenie.
Citeste si: VIDEO| Înainte de a se întâlni cu Moş Crăciun, şapte dintre aleşii noştri din Parlament vor avea posibilitatea să ajungă într-unul dintre cele mai exclusiviste oraşe de pe Pământ: Dubai