Anunțul guvernanților că pensiile vor fi majorate le-a dat speranță milioanelor de pensionari, însă nu avem o măsură concretă.

Diana Buzea, reporter Kanal D: "Până acum pensionarii au primit doar promisiuni. Procentul care ar trebui să fie folosit pentru majorarea pensiilor rămâne necunoscut, mai ales că Guvernul nu își asumă nicio variantă vehiculată deja. Sunt mai multe scenarii luate în calcul, o majorare de 5%, de 10%, 11% sau una mai puțin, probabilă de 15%."

Pensionarii se înghesuie la ghișeele de la casa de pensii

Cei mai mulți vor să afle singuri ce se va întâmpla cu pensia lor. La ghișeele de la casa de pensii se pune aceeași întrebare: Când se vor mări pensiile, și mai ales cu cât.

Asaltați de scumpiri în toate domeniile, dar și îngrijorați de iarna care va veni, pensionarii cer mai mulți bani pentru a avea un trai decent.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Motiv de bucurie pentru copii! De la 1 ianuarie, alocațiile cresc

Reprezentanții Casei Naționale de Pensii Publice spun că funcționarii doar aplică legea, iar până acum nici ei nu au fost informați cu privire la un procent clar de majorare.

Guvernanții nu anunță un procent clar

Daniel Baciu, președinte Casa Națională de Pensii: "Vom avea acest procent în momentul când avem și de la Ministerul de Finanțe încasările din contribuțiile de asigurări sociale. Se

vehiculează în spațiul public tot felul de variante de procente fără să se aibă în spate o argumentare solidă cu privire clar la posibilitățile bugetare. Pensia minimă e 1000 lei, dacă se va face o majorare cum ați dat exemplu de 10%, va fi 1100 lei."

Citeste si: Noi oportunități de angajare pentru români. Salariile ajung la peste 5.000 de lei

Deși au înaintat propunerea de majorare a pensiilor, guvernanții nu anunță încă un procent clar, doar variante de lucru.

Citeste si: Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu premierul Japoniei, Fumio Kishida. Ce au stabilit cei doi oficiali

Premierul precizează că nu vrea ca românii să aibă așteptări false, așa că se așteaptă o decizie în funcție de bugetul disponibil.

În România sunt peste 4,7 milioane de pensionari, iar pensia medie lunară este de 1.733 de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si