Close sidebar
Close sidebar

Autoritatile sunt in alerta! Un tanar de 18 ani aflat in plasament la o familie s-a sinucis

Consiliul Judetean Maramures a dispus ca responsabilii cu protectia copiilor din subordine sa faca o ancheta extinsa in cazul unui tanar de 18 ani aflat in plasament la un asistent maternal care s-a sinucis, acesta fiind gasit spanzurat intr-o anexa a casei. Primele concluzii ale cercetarii arata ca tanarul nu avea probleme in familia care il ingrijea, dar politistii si procurorii fac cercetari pentru ucidere din culpa.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Consiliul Judetean Maramures a anuntat, luni, ca presedintele institutiei, Gabriel Zetea, "a dispus extinderea anchetei interne, obtinerea si furnizarea de date suplimentare" legate de decesul unui tanar de 18 ani care s-a aflat in plasament la un asistent maternal profesionist.

Tanarul se numea Jako Florian Dacian si se afla in plasament de la varsta de sase ani, respectiv din anul 2005. El a fost gasit spanzurat, in luna mai, intr-o anexa a casei in care locuia, din satul Rusor. La vremea respectiva, conducerea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Maramures, aflata in subordinea Consiliului Judetean, a dispus efectuarea unei anchete interne, iar concluziile au fost trimise presedintelui CJ, care a dispus insa extinderea cercetarilor.

Reprezentantii DGASPC au declarat, luni, pentru News.ro, ca din cercetarile facute reiese ca tanarul aflat in plasament nu avea probleme cu asistentul maternal profesionist si nici la scoala. De asemenea, asistentii sociali au stabilit, in urma audierii mai multor persoane, ca tanarul nu avea semne ale unei depresii, fiind o persoana vesela si cu planuri de viitor.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: O polițistă este cercetată pentru că avea o relație cu un traficant de droguri și o aventură cu șeful ei căsătorit, în același timp- antena3.ro

Concluziile anchetei interne urmeaza sa fie date publice doar dupa finalizarea cercetarilor extinse.

In pofida concluziilor asistentilor sociali, politistii si procurorii au deschis o ancheta in acest caz.

Conform purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Maramures, Florina Metes, au loc cercetari pentru ucidere din culpa, cu privire la fapta, nu la persoane. Cercetarile sunt coordonate de Parchetul de pe langa Judecatoria Targu Lapus, iar mai multi martori au fost audiati.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI