Nu mai mult de 5 minute în duș! Acesta este noul îndemn al guvernului olandez.

Tinerii risipesc cea mai multă apă

Conform unui studiu, tinerii rispiesc cea mai multă apă atunci când se spală, în medie 90 de litri la un singur duș. Noua măsură, care ar limita timpul petrecut în cadă la 5 minute pe zi, ar economisi 77.000 de bazine olimpice de apă caldă, susțin autoritățile olandeze, ceea ce ar duce mai departe la o economie de 220 de euro pe familie într-un singur an.

Olandezii sunt îndemnați să folosească un cronometru de bucătătrie sau chiar un duș care oprește apa caldă după 5 minute, iar pentru a micșora facturile, termostatele ar trebui să fie setate la maximum 15 garde pe timp de noapte.

Citeste si: Dan Alexa a vorbit despre relația dintre el și Anamaria Prodan. Au fost sau nu împreună

Parlamentul italian a aprobat măsuri pentru limitarea creșterii prețului la energie

Și italienii fac economii la energie. Parlamentul italian a aprobat o lege care prevede „măsuri urgente” de limitare a creşterii preţului la energie, una dintre acestea fiind scăderea cu două grade Celsius a temperaturii în toate instituțiile publice pentru a economisi energie.

Citeste si: Președintele Zelenski, un nou apel către Europa. "Este foarte dureros pentru noi"

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Concret, iarna temperatura interioară în aceste clădiri nu va trebui să depăşească 19 grade Celsius, cu permisiunea totuşi de a o creşte cu cel mult două grade Celsius.

Citeste si: Peste 1.110 de blocuri din Capitală nu au apă caldă din cauza avariilor

Vara, când este nevoie de aparatele de aer condiţionat, nu va fi permisă o temperatură mai mică de 27 de grade Celsius; de asemenea, cu o toleranță de două grade Celsius.

Citeste si: Când se vopsesc ouăle de Paşte 2022

Noua lege mai cuprinde măsuri economice şi sociale menite să ajute populaţia vulnerabilă să facă faţă creşterii preţurilor la energie, care vor costa statul italian aproape 8 miliarde de euro, dintre care 5,5 miliarde vor fi destinate măsurilor menite să oprească creşterea accentuată a acestor preţuri.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si