Crima din Timișoara a îngrozit o țară întreagă

Poliția din Timișoara a declanșat, în luna aprilie, o adevărată operațiune de căutare în rândul transfugilor, fără rezultat, însă. În data de 19 aprilie, un cetăţean afgan, care ce se deplasa alături de alţi trei migranţi afgani, pe bulevardul Republicii din Timişoara, l-a lovit în spate cu un cuţit pe unul dintre conaționali. 

Lovitura de cuțit i-a produs celuilalt afgan o plagă înjunghiată penetrantă, soldată cu hemoragie, leziune traumatică gravă ce a condus la decesul victimei, în scurt timp, la spital.

S-a aflat ulterior că, în acelaşi context, inculpatul fugar ar fi aplicat o lovitură de cuţit şi unui alt migrant, lovitură soldată cu o plagă înjunghiată care a impus internarea acestuia, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Citeste si: VIDEO- Migranții care au ucis un tânăr în centrul Timișoarei, căutați

Camere de supraveghere: răfuială între migranții din Afganistan[Sursa foto: KanalD]

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: HARTA. Autoritățile sunt în alertă. Ciclonul mediteranean aduce ploi și furtuni. Sudul României este vizat în mod special- wowbiz.ro

După comiterea faptelor, inculpatul A.F. a fugit şi s-a ascuns, în scopul sustragerii de la urmărirea penală. În data de 28 aprilie, procurorii timişeni au sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş, cu propunere de luare a măsurii arestării preventive în lipsă.

Anunțul ministrului de Interne, Lucian Bode: a fost prins la Atena

"În urma cooperării poliţieneşti internaţionale, seara trecută a fost reţinut în Grecia un cetăţean afgan care a comis omorul din Gara de Nord Timişoara. Urmează procedura (Ministerului Justiţiei, n.r.) de predare a acestuia, după care vom trimite escorta în Grecia. A fost prins pe aeroportul din Atena", a anunţat vineri, 18 iunie, ministrul Lucian Bode.

Ministrul a adăugat că va cere o anchetă pentru a vedea traseul pe unde a părăsit ţara migrantul afgan şi în ce condiţii a plecat din România.

Citeste si: Un jandarm a fost înjunghiat de un bărbat pe care încerca sa îl imobilizeze

Începerea urmării penale pentru omor calificat

Tribunalul Timiş a admis, la finele lunii aprilie, cererea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, în lipsă, pe numele cetăţeanului afgan care a omorât un compatriot şi pe altul l-a înjunghiat.

Procurorii au dispus începerea urmăririi penale, în lipsă, faţă de inculpatul A.F., pentru săvârşirea infracţiunilor de omor şi tentativă de omor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si