Close sidebar
Close sidebar

Autorul macelului din Noua Zeelanda a trecut si prin Romania

Individul ar fi venit anul trecut in tara noastra cu un avion pe ruta Sofia-Bucuresti. Autoritatile romane spun, prin cei de la SRI, cã vor reface traseul extremistului care a ucis 49 de oameni si a ranit alte cateva zeci. Va avertizam, imaginile si informatiile care urmeaza va pot afecta emotional.

A.N.C,


DISTRIBUIE
acest articol

Asasinul din imagini are 28 de ani si este cetatean australian. In urma cu 9 ani si-a pierdut tatal, care a murit rapus de o boala crunta. De atunci, Tarrant a plecat de acasa in ceea ce a numit o calatorie de 7 ani in jurul lumii. Se pare ca atunci s-a radicalizat. Australianul a ajuns si in Romania toamna trecuta. Anuntul a fost facut insa de autoritatile bulgare.

In fiecare dintre tarile vizitate, australianul a fost interesat de siturile istorice. Si turcii au anuntat ca autorul masacrului a intrat de mai multe ori in tara lor. Ei au publicat chiar si o fotografie a acestuia in timp ce se afla pe aeroportul Ataturk. (tur nz suspect still) Autoritatile romane nu au anuntat inca nimic oficial, insa surse din SRI spun ca acum verifica traseul acestuia prin Romania.

Cert este ca australianul a ajuns in Bucuresti in data de 15 noiembrie a anului trecut cu o aeronava ce a decolat de la Sofia. In capitala, el ar fi inchiriat o masina si ar fi plecat spre Ungaria. Nu se stie insa ce anume a vizitat in Romania si nici cat a stat aici. Pe armele folosite in macelul din Christchurch erau scrise numele mai multor personalitati istorice, printre care Stefan cel Mare si Serban Cantacuzino, dar si altele din zona balcanilor.
In viziunea asasinului, probabil acestia erau vazuti drept eroi ai crestinatatii.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Citeste si: Accident bizar în Prahova! O femeie a murit după ce acoperișul toaletei a tăiat-o la gât

Brenton Tarrant si-a pus totul la cale in ultimii doi ani, insa abia in urma cu 3 luni si-a ales destinatia: moscheile din orasul Christchurch, in traducere- Biserica lui Hristos. El si-a transmis in direct pe facebook macelul timp de aproape 17 minute, pana cand compania americana i-a sters contul.

In tot acest timp, extremistul australian a intrat in doua moschei, dupa care s-a urcat in masina si a demarat probabil spre urmatoarea destinatie. Chiar si la volan a inceput sa traga in cei de pe strada iar macelul putea continua daca nu intervenea politia neozeelandeza. A fost prins la 36 de minute de la primirea primului apel de urgenta.

Citeste si: Acuzaţii de malpraxis la Spitalul din Iaşi. Bătrân mort după ce a primit un diagnostic greşit

Inainte de atacul indreptat impotriva musulmanilor, australianul a publicat pe twitter un manifest asemenator cu cel publicat si de norvegianul Anders Breivik inainte de comiterea genocidului in urma caruia 77 de oameni au fost ucisi in 2011. De altfel, el a trimis documentul printr-un mail mai multor politicieni din Noua Zeelanda, printre care si premierul acestei tari. Australianul numeste imigrantii „invadatori" si l-a numit pe liderul de la Casa Alba „un simbol al noii identitati albe".

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI