Autostrada Soarelui: aproape 100 de masini, implicate in mai multe ciocniri in lant vara aceasta. Care sunt pericolele de pe drumul spre mare
Pe Autostrada Soarelui ar trebui să apară un nou semn de circulaţie: atenţie, risc major de accidente rutiere! Aproape o sută de maşini au fost implicate în mai multe ciocniri în lanţ numai vara aceasta. Colegii mei au dat o tura pe A2 astăzi şi au filmat pericolele de pe drumul de vacanţă. Nici nu sunt greu de observat! Vă avertizăm că urmează imagini care vă pot afecta emoţional! ##VIDEO11510##
O masina pe contrasens, in miez de noapte. Se intampla pe A2, in conditiile in care cu numai cateva ore inainte ca aceste imagini sa fie suprinse, se petrecea un accident in lant cu 21 de masini. Totul s-a intamplat weekendul acesta, in timp ce o suta de mii de turisti se indreptau spre litoral.
Este doar cel mai recent eveniment grav din ultimele 2 luni.
Saptamanal vedem stiri de felul acesta cu oameni raniti si coloane de zeci de kilometri. Totul pe A2, in momentul in care romanii isi incep drumul spre vacanta.
Majoritatea accidentelor au la baza o combinatie fatala. Viteza si neatentie. La 130 de kilometri pe ora, asta daca toti soferii merg regulamentar, atunci o secunda este suficienta pentru o eventuala tragedie.
De cele mai multe ori, gresesc soferii.
Fie fac manevre bruste, fie nu pastreaza distanta regulamentara fata de celelalte masini. Autoritatile nu fac insa nimic pentru a schimba situatia. Dimpotriva, parca si-au pus in gand sa ne incurce...
In acest loc ar trebui sa aflam despre eventualele accidente, rute ocolitoare si zone aglomerate. Din pacate, panoul electronic este doar un vis.
Panourile electronice informative nu mai exista. Asadar, este imposibil sa anunti soferii despre evenimentele de pe autostrada.
Aici vedem un telefon de urgenta prins cu sarma. Nu stim daca este un system atifurt de ultimageneratie sau pur si simplu a fost prins asa ca sa nu fie spulberat de vant direct pe autostrada.
La 130 de kilometri la ora, aceste crapaturi din asfalt se pot demonstra periculoase. Dar, cine sa le repare?
Din gardul de protectie de pe margine au mai ramas doar stalpii.
Probabil e o problema de timp pana vor fi furati si acestia.
Nici pietonii nu lipsesc de pe autostrada. E drept, raman pe banda de urgenta, asteptand "ocazia" care sa-i duca la mare!
Pastrati in permanenta o distanta cat mai mare fata de celelalte masini. Nu opriti decat in situatii exceptionale pe banda de urgenta. In cazul in care cei din fata dumneavoastra incetinesc bursc, folositi avariile pentru a semnaliza blocajul soferilor care vin din spate.