Pentru Secțiunea I, sunt prevăzute următoarele caracteristici:

Lungime totală de 24,390 km
16 poduri
16 pasaje
4 structuri casetate
3 noduri rutiere: 1) la Autostrada Transilvania (km 2+180), 2) DN13 Târgu Mureș (km 10+110) și 3) DJ151D Miercurea Nirajului (km 21+320)
1 centru de Întreținere și Coordonare
2 parcări de scurtă durată

Drumul de legătură la A3 va avea o lungime de 2,390 km.

Se traversează unități administrativ-teritoriale din județul Mureș.

Valoarea contractului este de 2,46 miliarde lei, fără TVA, și este finanțat din fonduri europene nerambursabile, prin Planul Național de Redresare și Reziliență #PNRR.

Secțiunea de capăt a Autostrăzii Unirii A8, gata în 30 luni

autostrada targu mures targu neamt

Schema sectiunii I a autostrazii Targu Mures - Targu Neamt

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Irinel Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat la ministerul Transporturilor a menționat că "durata contractului este de 30 luni, din care 6 luni pentru proiectare și 24 luni pentru execuția lucrărilor".

Oficialul PNL a subliniat: "Așa cum am mai spus, prioritizăm Autostrada Unirii A8 pentru a lega Moldova și Republica Moldova de Transilvania și Europa, peste munții Carpați".

Irinel Ionel Scrioșteanu a declarat, de asemenea, că traseul Autostrăzii Târgu Mureș- Târgu Neamț continuă traseul Autostrăzii Turda- Târgu Mureș (A3), în zona localității Gheorghe Doja, facilitând traficul auto pe direcția Vest-Est, între Transilvania și Moldova.

Pe data de 22 septembrie 2023, indicatorii tehnico-economici ai secțiunii 2 Miercurea Nirajului – Leghin a Autostrăzii Târgu Mureș – Târgu Neamț (Autostrada Unirii A8) au fost supuși aprobării în cadrul Consiliului Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, conform declarației secretarului de stat în domeniul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu. Această secțiune montană, cu o lungime de 159 de kilometri, este estimată la o valoare de 7,5 miliarde de euro, reprezentând astfel cel mai costisitor proiect de autostradă din România.

Autostrada A8, cunoscută și sub numele de Autostrada Unirii, reprezintă un proiect de autostradă care va fi dezvoltat pe ruta Ungheni- Iași- Târgu Frumos- Pașcani- Târgu Neamț- Poiana Largului- Ditrău- Târgu Mureș, unde se va conecta cu Autostrada A3. Această autostradă va avea o lungime totală de 304,2 kilometri și se estimează că va implica un cost de aproximativ 4,07 miliarde de euro.

Autostrada Târgu Mureș – Târgu Neamț este o componentă esențială a rețelei Pan-Europene TEN – T Core, care străbate România de la vest la est.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si