Close sidebar
Close sidebar

Autostrăzi doar pe hârtie! Guvernanții continuă cu promisiunile

Autostrazile Romaniei sunt precum vampirii, toata lumea a auzit de ele, dar nimeni nu le-a vazut. Asta spunea o jurnalista britanica dupa ce ne-a vizitat tara in urma cu aproape zece ani. De atunci, nu s-au schimbat prea multe. Numai de promisiuni am avut parte. Soselele de mare viteza lipsesc in continuare.

M. P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Lipsa autostrazilor e chinul oricarui sofer in Romania. Au trecut decenii de cand ni se tot promit sute si sute de kilometri de benzi pe care sa circulam cu viteza vantului. In realitate, rabdam ore intregi la cozi infernale pe drumuri parca intepenite in timp sau ne lovim de santiere fara de sfarsit.

Daniel Nicolaina: Noi ne chinuim de sapte ore sa ajungem la Nadlac iar autostrada Lugoj-Deva se termina aici, intr-un mal de pamant!

Parca orbi in fata realitatii si a esecurilor din ultimii ani, guvernantii nu se opresc din promisiuni.

V-ati asumat ca veti face mai multe autostrazi si spitale regionale. Ce se intampla cu de exemplu, Sebes- Turda, Lugoj- Deva, cele trei spilale pe care trebuia sa le construiti? Aveti aici termen asumat 2020. Nu s-a terminat inca… Nu suntem in 2020!

Dar nici nu suntem departe.

Iar daca ar fi sa calculam ritmul de lucru de pana acum sunt slabe sanse ca autostrada sa fie gata la noul termen, avand in vedere ca lucrarile au inceput in urma cu mai bine de 10 ani.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Viorica Dancila: Sper ca luna viitoare sa avem prima autostrada finantata… Lugoj- Deva este asumata in 2017 ca o sa fie gata. Inca se sta la coada acolo pe drumul vechi!

In imagini se observa o parte din autostrada Lugoj- Deva, care se termina in apropiere de localitatea Cosevita!

Paralel cu autostrada este drumul European E 673, care leaga doua orase. O ruta sufocanta, pe care timpul de deplasare si consumul de carburant cresc considerabil. Pierderi pe care le suporta soferii.

Viorica Dancila: Aveti un fix legat de acest lucru. Pai, v-ati asumat! Ministrul interimar al transporturilor spunea ca anul acesta vor fi gata 180 km. 180. Bun, daca ministrul si-l asuma. E ministru interimar, peste cateva luni nu o sa mai fie.

Si daca la sfarsitul anului nu o sa avem acesti kilometri ce se intampla? Va dati demisia dumneavoastra in calitate de Prim Ministru? Da de ce sa-mi dau eu demisia, coordonez eu?

De vina ar fi fost liliecii care au stat in calea lucrarilor, nicidecum autoritatile sau vreun constructor.

Viorica Dancila: Stiti foarte bine ca au fost cauze obiective. Stiti foarte bine ca nu s-a dat acord de mediu pentru ca erau pesteri cu lilieci, pentru ca erau.

Dar de ce sa ne miram ca nu sunt contruite drumuri rapide, cand nici pe cele existente responsabilii nu sunt in stare sa le intretina. Cel mai bun exemplu e autostrada Soarelui, gata sa se surpe din pricina atator gropi uriase carpite prost an de an. Iar pe drumurile cu o banda pe sens accidentele grave sunt la ordinea zilei.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI