Compania a anunțat că vineri se desfășoară lucrări la rețeaua de termoficare care afectează sute de blocuri. Se efectuează lucrări pe conducta magistralei DN 700 din zona Complexului Sportiv Dinamo de pe Șoseaua Ștefan cel Mare, din Sectorul 2 al Capitalei.
Citeste si: Căldura s-ar putea scumpi
Fără căldură și apă caldă
Agentul termic pentru apă caldă și încălzire întârzie în cinci puncte termice care alimentează aproximativ 30 de blocuri, dar și spitalele Matei Balș și Colentina.
Procedura de remediera va dura până vineri, la ora 20:00.
Se efectuează lucrări și la o conductă din zona Splaiului Unirii din Sectorul 3 al Capitalei. Aproximativ 150 de blocuri din Sectorul 4 nu vor avea apă caldă și încălzire până la ora 18:00. Lucrare este și pe Calea Șerban Vodă din Sectorul 4 al Capitalei.
Furnizarea apei calde pentru 122 de blocuri va fi sistată tot până la ora 18.00.
De asemenea, avarie este pe strada Sebastian din Sectorul 5 al Capitalei. Furnizarea apei calde și a încălzirii pentru aproximativ 50 de blocuri va fi sistată până la ora 18.00.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Citeste si: VIDEO- Termoalert! Căldura vine pe...telefon: Aplicația prin care poți afla în timp real vești despre avarii
Început de iarnă fără apă caldă și căldură
„Avarii au fost permanent. Curg din reţele două mii, două mii şi ceva de tone pe oră. Sunt din păcate avarii peste tot.", a spus Claudiu Creţu, administrator Termoenergetica.
Rețeaua de termoficare din București are aproximativ 4 mii de kilometri lungime, mare parte sunt conducte vechi. În acest an, au fost schimbați doar60 de mii de kilometri.
În ultima perioadă, presiunea în rețea a fost tot mai scăzută pentru a proteja conductele vechi. Cu toate acestea, pot ceda și la presiuni mici, în momentul în care apare spărtura şi ea este reparată, presiunea pe acel segment de reţea revine iar în următorul punct slab, ţeava se sparge din nou.
Citeste si: Au fost lăsați fără apă caldă și căldură în pragul iernii. Esti situația dramatică a mai multor familii din Rădăuți