O întrerupere majoră a IT afectează, vineri 19 iulie, zborurile companiilor aeriene, băncile și bursele din întreaga lume, transmite BBC News.

UPDATE 14.30. Microsoft a revenit cu un comunicat de presă în care precizează: "O soluție va fi găsită în curând”. Compania a publicat o declarație oficială cu privire la pana globală care afectează mulți clienți de afaceri din întreaga lume.

"Suntem conștienți de o problemă care afectează Windows din cauza unei actualizări la o platformă software terță”, a declarat Microsoft într-un comunicat de presă.

Este vorba de un update făcut în programul anti-virus CrowdStrike.

UPDATE: Peste 1.000 de zboruri au fost anulate în întreaga lume până în prezent, potrivit companiei de analiză a aviației Cirium. 

Întreruperea cibernetică globală, legată de programele Windows de la Microsoft, afectează servicii majore, cum ar fi zborurile, operațiunile bancare și operațiunile corporate în țări precum SUA, Marea Britanie, Singapore, Australia.

UPDATE. Întreruperile se extind către Europa de Est

Cel mai mare terminal de containere din Polonia, Baltic Hub din orașul nordic Gdansk, este cea mai recentă infrastructură majoră afectată de pana majoră de software, generată de un update în Microsoft Windows. 

"Ne luptăm la Baltic Hub cu o întrerupere globală a sistemului de operare Microsoft, care împiedică operațiunile terminalului”, a transmis compania, potrivit BBC.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Adriana Simionescu și soțul ei și-ar fi spus „adio” după nici două luni de la nuntă! Ce i-ar fi făcut să se despartă atât de repede- wowbiz.ro

Citeste si: Un trib complet izolat de restul lumii a ucis cu arcuri și săgeți doi tăietori de lemne în Pădurea Amazoniană- antena3.ro

Baltic Hub le-a cerut firmelor să nu mai trimită containere în port. Hub-ul a început să funcționeze în 2007 și are capacitatea de a manipula până la 2,9 milioane de containere anual.

Baltic Hub, închis momentan

Baltic Hub, închis momentan

[Sursa foto: Twitter]

"Ecranul albastru" care a apărut peste tot în lume 

Întreruperea, legată de sistemul Windows-ul Microsoft, pare să provină dintr-o problemă cu firma de software de securitate cibernetică CrowdStrike.

Microsoft a transmis că investighează probleme cu serviciile cloud din SUA. Avaria afectează mai multe dintre aplicațiile și serviciile companiei americane, dar nu este clar dacă e vorba de un atac cibernetic.

Ecranele dispozitivelor afișează un ecran albastru și indică un mesaj de eroare.

Mesajul de eroare primit

Mesajul de eroare primit

Multe zboruri au fost blocate, vineri dimineața, inclusiv pe aeroporturi din Europa, cu cozi și întârzieri majore.

Cauza nu este cunoscută- dar Microsoft spune că ia măsuri de atenuare a efectelor negative.

În Marea Britanie, companiile feroviare raportează întârzieri și spun că se confruntă cu „probleme IT larg răspândite”.

Citeste si: Cum s-a raportat Oana Radu la relații, în ciuda complexelor pe care le avea în trecut. “Bărbații au început să mă vadă atunci când eu am început să mă văd.”- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO. Modul sfâșietor prin care un celebru YouTuber și-a anunțat moartea: "Dacă te uiți la asta, sunt mort"- radioimpuls.ro

Citeste si: Povestea românului care are o cramă boutique de doar 2 ani și a câștigat aur şi argint la cel mai mare concurs de vinuri din Europa- antena3.ro

Postul Sky News nu a putut transmite în direct, a transmis președintele său executiv. Site-ul web al Bursei de Valori din Londra se confruntă și el cu probleme.

Problemele au pornit din SUA și s-au răspândit și în alte țări

Potrivit Downdetector, un site web care monitorizează întreruperile, încă de joi seară s-au înregistrat vârfuri bruşte privind incidente la diferite site-uri web care includ aplicaţii Microsoft, scrie EFE.

Problemele care au început să fie detectate în Statele Unite s-au răspândit acum în diferite părţi ale lumii.

Microsoft Azure, platforma de cloud computing pentru gestionarea aplicaţiilor şi serviciilor, a confirmat pe reţelele de socializare că au fost semnalate probleme şi că investighează şi lucrează la rezolvarea acestora.

O posibilă cauză a problemelor IT: un software anti-virus

Au existat rapoarte care sugerează că o companie de securitate cibernetică numită Crowdstrike, care produce software antivirus, a emis o actualizare de software care a mers îngrozitor de prost și care blochează dispozitivele Windows, transmite BBC.

Acest update ar fi determinat așa-numitul „ecran albastru al morții” pe computerele din toată lumea.

Probleme au apărut și pe aeroporturile din Japonia și India, dar întârzieri la check-in se înregistrează și pe aeroportul Stansted din Londra.

Știre în curs de actualizare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si