Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Avarie majoră de IT la nivel global. Sunt afectate companii aeriene, bănci, burse. Reacția de ultimă oră a gigantului Microsoft

O avarie majoră de IT afectează companii aeriene, bănci, televiziuni și firme din întreaga lume, inclusiv SUA, Europa, Singapore și Australia, informează presa internațională. Sunt peste 1.000 de zboruri afectate de problemele apărute la sistemul de operare Windows, dar și bănci, posturi de televiziune sau unități de infrastructură pe toate continentele. Cel puțin patru zboruri înregistrează probleme și pe aeroportul Otopeni.

Sorin Negru,

Avarie majoră IT: zborurile aeriene, băncile și bursele au probleme joi 19 iulie


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

O întrerupere majoră a IT afectează, vineri 19 iulie, zborurile companiilor aeriene, băncile și bursele din întreaga lume, transmite BBC News.

UPDATE 14.30. Microsoft a revenit cu un comunicat de presă în care precizează: "O soluție va fi găsită în curând”. Compania a publicat o declarație oficială cu privire la pana globală care afectează mulți clienți de afaceri din întreaga lume.

"Suntem conștienți de o problemă care afectează Windows din cauza unei actualizări la o platformă software terță”, a declarat Microsoft într-un comunicat de presă.

Citeste si: „Nu credeam că se va duce la cea mai bună prietenă a mea”. A putut Ozana Barabancea să îl ierte pe fostul ei soț pentru infidelitatea sa?- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: Cel mai bogat om din Germania are o avere uriașă căpătată de la tatăl nazist care a jefuit 70.000 de evrei- antena3.ro

Este vorba de un update făcut în programul anti-virus CrowdStrike.

UPDATE: Peste 1.000 de zboruri au fost anulate în întreaga lume până în prezent, potrivit companiei de analiză a aviației Cirium. 

Problemele au pornit din SUA și s-au răspândit și în alte țări

Potrivit Downdetector, un site web care monitorizează întreruperile, încă de joi seară s-au înregistrat vârfuri bruşte privind incidente la diferite site-uri web care includ aplicaţii Microsoft, scrie EFE.

Problemele care au început să fie detectate în Statele Unite s-au răspândit acum în diferite părţi ale lumii.

Microsoft Azure, platforma de cloud computing pentru gestionarea aplicaţiilor şi serviciilor, a confirmat pe reţelele de socializare că au fost semnalate probleme şi că investighează şi lucrează la rezolvarea acestora.

O posibilă cauză a problemelor IT: un software anti-virus

Au existat rapoarte care sugerează că o companie de securitate cibernetică numită Crowdstrike, care produce software antivirus, a emis o actualizare de software care a mers îngrozitor de prost și care blochează

dispozitivele Windows, transmite BBC.

Acest update ar fi determinat așa-numitul „ecran albastru al morții” pe computerele din toată lumea.

Probleme au apărut și pe aeroporturile din Japonia și India, dar întârzieri la check-in se înregistrează și pe aeroportul Stansted din Londra.

Știre în curs de actualizare

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI