CRESTERE ECONOMICA DE 7%
Economia a crescut in 2017 cu 7 procente, un nivel record in Uniunea Europeana. Cum, nu simtiti efectele benefice? Explicatia e simpla.

Mugur Isarescu, guvernator BNR: Consumul a constituit principalul motor de crestere cu efecte negative asupra echilibrului extern. A crescut mult mai mult decat a putut sa ofere productia autohtona.

In viziunea ministrului de Finante, comunicarea ar fi cauza principala a diferentei dintre cresterea economica si scumpirile pe linie.

EUGEN TEODOROVICI, MINISTRUL DE FINANTE: Sunt si factori interni, sunt si factori externi!+
++Este o discutie pe care o sa o avem cu Banca Nationala pentru a vedea cum facem pentru ca fluxul de informatii dintr-o parte si din alta sa fie cat mai bun, util si eficient, astfel incat astfel de variatii sa fie tinute sub control.

Cert este, ca, Neputand produce suficient pentru a umple hipermarketurile, tara a apelat la importuri.

Mugur Isarescu, guvernator BNR: Deficitul lunar a ajuns in Romania, in semestrul 2, frecvent la peste un miliard de euro. Este mult!

Practic, am trimis banii afara, si nu in economia nationala.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

IANCU GUDA, PRESEDINTELE AAFBR: Consumul in crestere importanta, la aproape 10 la suta anual, in conditiile in care cifra de afaceri cu amantul este aprope la aceasta valoare.

Euro, moneda in care se calculeaza importurile, devine tot mai puternica. S-au scumpit materiile prime, ouale si carnea, spre exemplu, dar si carburantii si energia electrica.

IANUARIE 2018: 4,3%
DECEMBRIE 2017: 3,3%

In ianuarie, rata inflatie a ajuns la 4,3 la suta, cel mai mare nivel din iunie 2013 si pana acum. Ceea ce inseamna ca scumpiri generalizate pentru bunuri si servicii, in ritm mult mai accentuat decat cresterea veniturilor.

Cum putem echilibra balanta? Raspunsul specialistilor e clar: prin investitii publice!

CIRPRIAN DASCAU, ECONOMIST SEF LA O BANCA: De la care se spera sa vina cresterea economica, sa schimbe motorul dinspre consum.

Unii analistii se asteapta sa mai scada consumul pentru ca preturile vor fi tot mai mari, dar veniturile... aceleasi, in cazuri fericite.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Intre timp, ministrul de finante cauta solutii pentru carpirea „revolutiei fiscale".  Tot mai multe categorii sociale acuza ca au venituri reduse in 2018.

EUGEN TEODOROVICI, MINISTRUL DE FINANTE: Zilele acestea, zic eu, vom avea solutii la tot si va fi cat de curand o modificare legislativa, astfel incat lucrurile acestea sa fie acoperite, adica nimeni sa nu piarda.

De pierdut ar avea toti romanii care stau la bloc si platesc intretinere.

Revolutia fiscala, cu toate carpelile facute in ultima vreme, ar putea scumpi facturile.

Administratorii de bloc, femeile de serviciu sau contabilii se numara printre cei care lucreaza part-time si, potrivit legii, ar trebui sa plateasca taxe mai mari decat banii pe care-i castiga. De pilda, daca o femeie de serviciu ia pentru cateva ore 500 de lei net pe luna, contributiile platite ar trebui sa fie cat pentru un salariu minim pe economie, adica 665 de lei. Ca sa acopere pierderile, asociatiile de proprietari vor creste facturile si asa mari.   

De exemplu, intr-un bloc cu 30 de apartamanete, daca vor creste cheltuielile cu salariile cu 500 de lei, fiecare locatar va scoate din buzunar 15 lei in plus.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si