O drumetie de poveste, la care sunteti cu totii invitati sa luati parte, chiar acum, la ATI FOST AICI?

De un dram de aventura poti avea parte la tot pasul in Tara Galdelor, asta daca iti alegi cararea potrivita si mai ales calauza cea mai buna.

Bine-ai venit in Tara Galdelor, mai omule! Bine te-am regasit! Cum ai stiut ca sunt aici? Pai am fost la pensiune si am intrebat-o pe hangita de tine… Hangita, ce-a zis? A zis

"e plecat pe vale-n sus, nu stiu ce treaba are". Da-mi bota ca ma dor picioarele… Ce faci aici? Uite faceam o bota ca tare rau ma dor picioarele si sa stii ca am iesit intr-o zi atat de minunata, ca si astazi… Sa stii ca e…

Pe unde ne porti pasii astazi un pic? Chiar vreti s ava incarcati? Numai o taruca. Mai, sa stii ca programul meu de azi asta era, sa o iau pe muntii astia, sa ma incarc. Dar va iau cu mine, daca vreti.

No, sa stii ca aici suntem inaintea cheilor Intregalde. Locul in care suntem acum se numeste cascada de la Roica. Uita-te tu, domnu' George, cata frumusete aici, si gandeste-te vara, cand e cald tare, cata bucurie e pentru copii, pentru parinti si pentru toata lumea aici.

Haiducule, hai sa le spunem celor de-acasa de ce zona asta se cheama Tara Galdelor si ce-nseamna, ce e aceea o galda. Oh multa lume nu stie, sa stii dumitale.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Ia aici, ni, aproape… sunt Cheile Intregalde. Facem acolo o prima oprire? Atat de frumoase sunt si de minunate, de zici ca s-a oprit timpul in loc acum 2000 de ani. Galda, intr-o limba veche, uitata,  inseamna curs de apa. Cursul asta de apa a dat numele locurilor din amonte si din aval.

Cheile Intregalde cred ca sunt unele dintre cele mai frumoase locuri din toti muntii Trascaului, pana la urma. Da, intr-adevar, sa stii ca aceste chei eu le aseman cu un tinut uitat de timp.

Cu haiducul Lucian in fata am putea sa colindam muntii astia cel putin o saptamana si nu ne-am plictisi. Mai avem chei de descoperit, pesteri, izbucuri. Asa este, eu, in ultimii 15 ani nu am facut altceva decat am umblat in continuu prin acesti munti, ca sa descopar locuri frumoase, pe care pot sa le arat si eu oaspetilor nostri care vin la pensiunea noastra.

Aceasta este o masina de spalat, daca vreti, sa-I spunem traditionala, dar ea este inventata de peste 2000 de ani.

Asta denota faptul ca poporul roman, ca dacii, ca oamenii care au stat in muntii asta pe vremuri au fost oameni curati, oameni care s-au spalat, si-au spalat rufele, au spalat tot cee ace au avut. Au avut toale facute din lana… Asta era masina lor de spalat.

Totul facut asa, in tihna si cu rabdare, exact asa cum este si drumetia noastra de astazi, care nu e la sfarsit. Mai avem un picut. Haideti sa mergem!

Haiducule, am patimit oleaca pana aci dar… Ce sa faci? Sa stii ca ma bucur ca suntem impreuna. Astazi, intr-o asemenea zi frumoasa si ma bcuur ca suntem in jurul acestui disc si incercam sa facem de mancare, sa petrecem impreuna.

Uite aici, ni, punem carnea… Mai pe margine, asa. Pai mai pe margine, ca la mijloc vine altceva. Oare ce? Eh, haiducule… Sunt prea curios, asa-i? Ia sa vedem despre ce este vorba aici… O slaninuta. Slaninuta mai pe marginea de sus, aici, asa… Punem niste carnatei… Asta inadins facuta ca sa isi lase grasimea si gustul bun… Pe cartofi. Cartofi care si astia sunt naturali, taiati… Usor, usor, nu punem cartofii acum. Nu ma grabesc, doar ii arat.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Oaspetii nostri de la pensiune nu trebuie sa stea numai acolo… Noi le propunem sa facem iesiri, sa facem tot felul de picnicuri, la margini de rauri de munte, langa pesteri, langa… pentru ca mergi la o pensiune dar ce faci toata ziua daca nu ai preocupare si asa?

Pune aici, sa vedem cum e… Asa. E un sushi ardelenesc asta, motesc, adevarat. Asa este. Trei parti soric, afumatura, carne… Vai, cat de bun e!

Pentru ca-I mult si bun… Ii invitam sip e ceilalti haiduci, haiducul cameraman si haiducul sofer… Asta am vrut sa zic si eu… Da, haideti, poftiti! Haiducul Cosmin, Doru… Te rog frumos, uitati-va un picut despre ce-I vorba aici!

Doamne-ajuta! Doamne-ajuta! Eu vreau un carnat, haiducule… Un carnat… ia uite ce s-a rasfirat… Nu te lasa! Ia uite si pita asta asta cum s-a facut aici!

Buna! Dumitale iti place? Buna! Ia uite cum arata, ma! Zici ca tot soarele se varsa in slanina aia… ia uite in bataia luminii cum e! Prieteni, haideti in Tara Galdelor, v-asteapta haiducul Lucian! Doamne-ajuta!
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si