Mâine, 3 noiembrie 2020, vor avea loc alegerile generale americane. Atunci vor fi aleși toți cei 435 de membri ai Camerei Reprezentanților, o parte dintre senatori și președintele Statelor Unite.

Cine este Joe Biden

Joe Biden este candidatul democrat la președinția SUA. Biden este fost vicepreședinte și este susținut în totalitate de democrați. El a devenit renumit atunci când a fost ales al 47-lea vicepreședinte al Statelor Unite, în mandatul lui Barack Obama (2009-2017).

Însă carierea politică a lui Biden se întinde pe multe decenii.

Biden a fost numit, în 1970, cel mai tânăr senator din SUA. El avea doar 30 de ani, adică vârsta minimă pentru a deveni senator. Joe Biden a trecut prin cumpăna vieții sale. Familia lui s-a destrămat într-o clipă, atunci când Neilia Hunter, soția lui, a murit într-un accident rutier alături de fiica lor de 13 ani.

Citeste si: Donald Trump și Melania Trump, confirmați cu coronavirus. Cum se simt cei doi?

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Coronavirus la Casa Albă. Donald Trump, cel mai puternic om al planetei, are COVID-19

În anul 1977 Joe Biden iubește din nou. El s-a recăsătorit cu profesoara Jill Jacobs, care îi este alături și în prezent.

În anul 2019, Biden și soția lui aveau o avere de 9 milioane de dolari. O parte din aceste câștiguri substanțiale provine din salariul de sentator al lui Biden.

El a câștigat, în medie, 225.000 de dolari pe an în perioada 2009-2017.

Biden și soția lui, profesoara Jill Jacobs- avere uriașă

În prezent, Biden, în vârstă de 77 de ani, are o avere considerabilă în urma mandatului de vicepreședinte SUA. El și Jill Jacobs au strâns peste 15 milioane de dolari din cărțile pe care le-au scris. În CV-ul lui Biden apar funcții precum senator, scriitor și chiar vicepreședinte.

avere joe biden
Joe Biden alături de soția sa Jill Jacobs.[Sursa foto: google]

Cărțile celebre scrise de soții Biden sunt: „Promise me, Dad” (2017) și „Promises to Keep” (2008). Volumele semnate de Joe Biden s-au bucurat de un real succes. La acestea s-a adăugat și Turneul său de Carte din SUA, care i-a adus 1,8 milioane de dolari, mai scrie Forbes.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si