ANM a emis două coduri, unul galben și unul portocaliu, care vizează mai multe județe din țara noastră. Avertizările meteorologilor au intrat în vigoare în dimineața zilei de joi, la ora 10:00, și sunt valabile până vineri seara, la ora 23:00.

În această perioadă pot să apară intensificări semnificative ale vântului, care va bate în rafale de 55-65 de km/h, pe alocuri ajungând și la 80 de km/h.

Iată care sunt județele care se află sub atenționarea meteorologilor.

 

cod galben, anunt anm, cod portocaliu

Află care sunt județele afectate de vremea schimbătoare. 

[Sursa foto: meteoromania.ro]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Codul galben și cel portocaliu vizează 9 județe din țara noastră. Codul galben este valabil în Alba, Hunedoara, Argeș, Mehedinți, Brașov, Sibiu, Vâlcea și Gorj, în timp ce Caraș-Severinul se află sub cod portocaliu de vijelii.

„În sudul Banatului și al Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Meridionali vântul va avea intensificări, cu rafale de 55...65 km/h, și temporar de peste 70...80 km/h. Local și temporar vor fi intensificări ale vântului și în sudul, vestul, nord-vestul și centrul țării, cu viteze în general de 45...55

km/h.

În Banat și sudul Crișanei în noaptea de joi spre vineri (16/17 mai) vor fi averse în general moderate cantitativ (15...20 l/mp) și descărcări electrice. Vântul va avea intensificări susținute în județul Caraș Severin unde vor fi viteze de 80...85 km/h și temporar peste 90 km/h”, anunță meteorologii.

Citește și: VIDEO Mai, luna furtunilor extreme! Avertismentul meteorologilor pentru perioada următoare

Vremea va fi răcoroasă și mohorâtă și în Capitală, în special în prima parte a zilei de vineri. Cerul va fi noros iar pe alocuri pot să apară și averse, însă nu însemnate cantitativ. Temperatura maximă va ajunge la aproximativ 20-21 de grade, în timp ce minima nu va trece de 9 grade Celsius.

cod galben, anunt anm, cod portocaliu

Prognoza meteorologilor pentru data de 16 mai 2024. 

[Sursa foto: Unsplash]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si