Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) avertizează că în săptămânile următoare unităţile de terapie intensivă din multe oraşe europene  ar putea ajunge la limita capacităţii.

Pe de altă parte, directoarea tehnică a OMS pentru COVID-19, Maria Van Kerkhove, a estimat că, deşi creşterea cazurilor şi a spitalizărilor în Europa sunt preocupante, ''nu suntem în aceeaşi situaţie ca în urmă cu şase luni, întrucât acum ştim mai multe despre această boală''.

Citeste si: Dezvăluire bombă a unui celebru medic român: ”85% din bolnavii Covid s-au vindecat, mulți chiar și fără a fi necesar vreun tratament!”

''A crescut capacitatea de diagnostic, lucrătorii sanitari sunt mai antrenaţi şi mai experimentaţi, şi există o conştientizare publică a ceea ce trebuie făcut pentru a ne proteja, aşadar trebuie să reunim toate acestea pentru a contribui la controlul pandemiei'', a explicat Maria Van Kerkhove, citată de Agerpres.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Maria Van Kerkhove
Maria Van Kerkhove, mai optimistă decât șeful OMS

Rezultate dezamăgitoare în privința tratamentului anti-COVID-19

Dexametazona este deocamdată singurul tratament care şi-a dovedit eficacitatea în cazurile grave de COVID-19, spune șeful OMS, declaraţie ce survine la scurt timp după ce OMS a anunţat rezultate sub aşteptări pentru patru terapii testate la nivel mondial în cadrul studiului denumit ''Solidaritate''.

Citeste si: O familie întreagă răpusă de COVID-19. Opt membri loviți de teribilul virus

''În iunie am anunţat că întrerupem studiile cu hidroxiclorochină, în iulie am informat că nu vom folosi mai mulţi pacienţi pentru probele cu lopinavir/ritonavir, iar acum rezultatele preliminare arată că alte două medicamente în teste, remdesivir şi interferon, au puţin sau niciun efect în reducerea mortalităţii provocate de COVID-19'', a precizat directorul general al OMS.

Dar el a adăugat că studiul ''Solidaritate'' va continua, pentru testele clinice desfăşurate în cadrul acestuia urmând să fie recrutaţi lunar circa 2.000 de pacienţi, semnalând că ar putea fi testate de asemenea tratamente cu anticorpi monoclonali sau alte medicamente antivirale.

Verdictul lui Tedros Ghebreyesus este alarmant pentru Europa: ''Săptămâna trecută, numărul cazurilor (de COVID-19) a fost de trei ori mai mare decât în timpul primului vârf în luna martie''.

Pacienții feriți de forme grave de coronavirus

Oamenii de știință din Danemarca și Canada au ajuns la concluzia că cei care au grupa de sânge 0, ar putea fi mai puțin expuși la COVID-19 și ar putea avea un risc redus de a se îmbolnăvi grav.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Încă de la începutul pandemiei, din lumea medicală au venit fel și fel de speculații legate de rezistența pe care oamenii opun virusului COVID-19. S-a mai menționat că pacienții cu alte boli asociate, indiferent de vârstă, sunt cei mai predispuși cazurilor grave.

La ora actuală, două studii, unul danez și unul canadian, prezintă modul în care anumite grupe de sânge joacă un rol important în evoluția bolii în organismul oamenilor care suferă de COVID-19.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si