Marea Britanie a început ieri campania de vaccinare și a devenit prima țară care aprobă și folosește pe scară largă serul Pfizer- BioNTech. Totuși, două cadre medicale vaccinate marți, în prima zi a campaniei naționale, au suferit șoc anafilactic.
Chiar dacă cele două persoane sunt acum în afara oricărui pericol și se refac după puternica reacție alergică suferită, autoritățile de la Londra au transmis imediat un avertisment: oricine a avut reacții la medicamente, alimente sau vaccinuri nu trebuie să se vaccineze anti-COVID.
Citeste si: Peste 2 milioane de angajați vor fi injectați cu noul vaccin anti-COVID produs de Pfizer. Află despre cine este vorba
A treia țară care începe campania de vaccinare
Canada a anunţat miercuri că a aprobat primul vaccin contra Covid-19, permiţând livrarea şi administrarea în ţară, a anunțat Reuters. A fost iniţial autorizat pentru utilizare la persoanele cu vârsta de 16 ani sau peste.
Canada este a treia ţară după Marea Britanie şi Bahrain care dă undă verde vaccinului produs de Pfizer/ BioNTech.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
"Aprobarea vaccinului este susţinut de dovezi care arată că este sigur, eficient şi de bună calitate", arată Health Canada.
Citeste si: Primul zbor ”fără COVID” peste Atlantic, între SUA și Europa
Și vaccinul rusesc are interdicții la utilizare
Celebrul vaccin Sputnik V produs de Rusia pentru a combate noul coronavirus are o restricție greu de respectat de ruși: 56 de zile fără votcă și alte băuturi alcoolice.
Autorităţile sanitare ruse au îndemnat marţi persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 să se abţină de la consumul de alcool 56 de zile. ''Două săptămâni înainte de imunizare (prima doză de vaccin- n.red.) trebuie categoric să nu se consume (alcool). Formarea imunităţii înseamnă 21 de zile între cele două injecţii şi alte 21 de zile după'', aşadar în total 56 de zile, a declarat Anna Popova, responsabila sanitară rusă, la un post de radio, potrivit Agerpres.
Citeste si: Medicii au transmis care este efectul secundar cumplit cauzat de CORONAVIRUS
Oficialul rus a subliniat că cei care se vaccinează trebuie să aibă mare grijă de organismul lor în acest interval de timp dacă doresc să-şi întărească sistemul imunitar în faţa coronavirusului.