Noua variantă de coronavirus, Omicron, ar putea deveni dominantă în Europa până la începutul lunii ianuarie, a anunțat miercuri Organizația Mondială a Sănătății, OMS, în raportul său săptămânal.

Citeste si: VIDEO| Restricțiile de sărbători sunt oficiale! Ce reguli trebuie să respecte românii și de când intră acestea în vigoare

Europa, noul epicentru al răspândirii Omicron

Biroul regional pentru Europa al OMS a îndemnat guvernele europene să ia măsuri urgente împotriva creșterii numărului de cazuri și decese de COVID-19 în regiune, potrivit Euronews.

Avertismentul OMS vine în contextul în care una din 10 persoane din Europa a avut un test pozitiv pentru COVID-19 până la sfârșitul săptămânii trecute.

Citeste si: Diferențele dintre tulpinile COVID-19 Omicron și Delta. De ce mutația Omicron este considerată mai periculoasă

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Chiar dacă 66,4% dintre cetățenii din țările Uniunii Europene sunt complet vaccinați împotriva virusului, multe guverne au impus noi măsuri persoanelor nevaccinate, într-un efort de a încuraja mai mulți oameni să vaccineze anti-COVID.

OMS: Spitalizarea Covid va crește în viitorul apropiat

Potrivit OMS, cazurile de infectare cu COVID-19 sunt în creştere în sudul Africii, inclusiv în Zimbabwe, iar numărul pacienţilor care necesită spitalizare este probabil să se mărească odată cu răspândirea acestei variante.

Citeste si: Alexandru Rafila a vorbit despre relaxarea măsurilor de protecţie, de Sărbători

În raportul său epidemiologic săptămânal, OMS a indicat că este nevoie de mai multe date pentru evaluarea gravităţii bolii cauzate de varianta Omicron şi pentru a se afla dacă mutaţiile sale pot reduce protecţia oferită de imunitatea derivată din vaccin.

''Chiar dacă severitatea este egală sau poate chiar mai redusă comparativ cu varianta Delta, este de aşteptat ca numărul spitalizărilor să crească dacă oamenii se infectează şi să existe un decalaj de timp între o creştere a incidenţei cazurilor şi

o creştere a incidenţei deceselor'', potrivit OMS.

Explozie de infectări în Africa de Sud

Numărul cazurilor de COVID-19 raportate în Africa de Sud s-a dublat în săptămâna premergătoare datei de 5 decembrie la peste 62.000 şi au fost observate creşteri ''foarte mari'' ale incidenţei în Eswatini, Zimbabwe, Mozambic, Namibia şi Lesotho, a notat OMS.

Pe 26 noiembrie, OMS a declarat varianta Omicron, care a fost detectată pentru prima dată în sudul Africii, drept ''variantă îngrijorătoare''. Este a cincea tulpină de SARS-CoV-2 care ajunge să fie descrisă astfel.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si