Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția că tinerii reprezintă un pericol pentru grupurile vulnerabile, potrivit Metro.us. Oficialii OMS au declarat că în această lună proporția tinerilor în rândul celor infectați a crescut la nivel global, punând în pericol segmentele vulnerabile ale populației din întreaga lume.

Sunt în pericol, din cauza neglijenței tinerilor, persoanele în vârstă și persoanele bolnave din zonele dens populate, cu servicii de sănătate slabe, atrage atenția OMS.

Citeste si: Un nou "tsunami" de cazuri de coronavirus în 19 țări din Europa. Se vorbește deja de "virusul european"

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Epidemia se schimbă”, a declarat directorul OMS al Pacificului de Vest, Takeshi Kasai, într-o scurtă conferință de presă online. „Persoane cu vârsta de 20, 30 și 40 de ani contribuie din ce în ce mai mult la răspândirea virusului. Mulți nu știu că sunt infectați”, a spus Kasai.

Citeste si: Un șef de stat și-a făcut curaj să testeze vaccinul lui Vladimir Putin

„Acest lucru crește riscul de îmbolnăvire a celor mai vulnerabili”, a adăugat el. O creștere a cazurilor noi a determinat unele țări să reimpună măsurile restrictive, în timp ce companiile se îndreaptă spre a găsi un vaccin pentru un virus care a învins economiile lumii și a ucis mai mult de 770.000 de oameni la nivel mondia, potrivit unui raport al Reuters.

"Am intrat într-o nouă fază a pandemiei"

Au fost raportate creșteri în țările care păreau să aibă virusul sub control, inclusiv Vietnamul, care până de curând a raportat trei luni fără transmitere internă din cauza eforturilor sale de atenuare. „Ceea ce observăm nu este pur și simplu o reînviere. Credem că este un semnal că am intrat într-o nouă fază de pandemie în Asia-Pacific ”, a spus Kasai.

Oficialul OMS a mai spus că, în timp ce mutații ale SARS-COV-2 au fost observate, virusul este în continuare „relativ stabil”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si