Close sidebar
Close sidebar

Avertisment OMS: ”Este prea devreme să încetinim” lupta împotriva covid-19

Nivelul transmiterii noului coronavirus în Europa este în continuare prea mare, iar din acest motiv este ”prea devreme pentru a încetini”, având în vedere că serviciile în domeniul sănătăţii întâmpină dificultăţiîn a face faţă uneimultiplicări a contaminărilor, avertizează directorul însărcinat cu Europa la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) Hans Kluge, informează Reuters.

Alina Raducu,

Avertisment OMS: ”Este prea devreme să încetinim” lupta împotriva covid-19

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

”Trebuie să avem răbdare. Este nevoie de timp pentru vaccinare”, precizează el într-un briefing online.

OMS avertizează: ”Este prea devreme să încetinim” lupta contra covid-19

O reducere a transmiterii (noului coronavirus) necesită un efort ssţinut şi constant. Reţineţi că un pic peste 3% dintre locuitorii (Europei) au avut o infectare confirmată covid-19. Zonele cel mai dur afectate o dată pot fi afectate din nou”, a afirmat el.

După ce 35 de ţări europene şi-au lansat deja campanii de vaccinare, Hans Kluge estimează că ritmul producerii şi distribuirii vaccinurilor nu răspunde încă aşteptărilor.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Acest paradox- în care comunităţi simt că sfârşitul (epidemiei) este aproape mulţumită vaccinului dar sunt îndemnate, în acelaţi timp, să adere la măsuri restrictive în vederea contracarării unei noi ameninţări- este o sursă de tensiuni, angoasă şi confuzie.

Acest lucru este întru totul de înţeles în aceste crcumstanţe”, a mai adăugat directorul european al OMS.

Reamintim că țările europene au accentuat măsurile de restricție, iar întregul continent pare că este izolat în contextul răspândirii necontrolate a variantei britanice a virusului SARS Cov 2, mult mai contagioasă decât cea inițială.

Citeste si: VIDEO-OMS despre noua tulpină: Poate fi echivalentul unei noi epidemii

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI