„Oamenii nu se pot simţi în siguranţă doar pentru că au făcut cele două doze de vaccin. Încă trebuie să se protejeze”, a afimat Mariangela Simao, director adjunct al OMS pentru accesul la medicamente şi produse de sănătate.

Persoanele vaccinate trebuie să poarte în continuare masca de protecție: „Tulpina Delta se răspândeşte tot mai mult..”

„Vaccinul singur nu va opri transmiterea.

Oamenii trebuie să continue să folosească măştile în mod constant, să fie în spaţii ventilate, să păstreze igiena mâinilor, distanţarea fizică, să evite aglomeraţia. Acest lucru continuă să fie extrem de important, chiar dacă sunteţi vaccinat, atunci când există o transmisie comunitară”, a adăugat acesta.

Totodată, în urmă cu o săptămână, Israel a înregistrat un număr aproape dublu de cazuri de COVID-19. În plus, 14 dintre cele 35 de persoane aflate în stare gravă în spitalele din țară sunt vaccinate cu ambele doze ale vaccinului Pfizer/BioNTech, ceea ce arată cât de puternică este varianta Delta a virusului.

Persoanele vaccinate trebuie să poarte în continuare masca de protecție: Tulpina Delta se răspândeşte tot mai mult
Persoanele vaccinate trebuie să poarte în continuare masca de protecție: Tulpina Delta se răspândeşte tot mai mult[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Bilanț coronavirus, azi 6 iulie 2021. Câte decese s-au înregistrat

„Da, puteţi reduce unele măsuri şi diferite ţări au recomandări diferite în acest sens. Dar este încă nevoie de precauţie”, a afirmat Bruce Aylward, un consilier principal al directorului general al OMS. „După cum vedem, apar noi variante”, a mai spus acesta.

Reprezentanții OMS au mai spus săptămâna trecută că tulpina Delta va deveni varianta dominantă a COVID-19 la nivel mondial. Oficialii OMS au mai adăugat că varianta, descoperită pentru prima dată în India, s-a răspândit în peste 92 de ţări.

Citeste si: Numărul cazurilor COVID-19 a crescut cu 85%. Cea mai mare creștere a fost în rândul tinerilor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si