Oficialii Naţiunilor Unite estimeză de asemenea că pandemia va ucide cel puţin 300.000 de oameni în Africa, iar aproape 30 de milioane vor ajunge să trăiască în sărăcie.

Săptămâna trecută a fost înregistrată o creştere a cazurilor de coronavirus în Africa, fiind înregistrate aproape 1.000 de decese şi aproape 19.000 de cazuri de îmbolnăvire, o rată mai scăzută decât în unele zone ale Europei sau în Statele Unite.

Citeste si: Raed Arafat, anunț pentru toți românii

Un nou avertisment de la Organizația Mondială a Sănătății
Un nou avertisment de la Organizația Mondială a Sănătății

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Comisia Naţiunilor Unite pentru Africa, cea care a avertizat că ar purea muri 300.000 de persoane, a cerut crearea unui fond de siguranţă de 100 de miliarde de dolari, inclusiv întreruperea plăţii datoriilor externe.

Citeste si: VIDEO| Operați de chirurgul infectat. Anchetă penală la Spitalul Judeţean din Argeș

Conform OMS, virusul pare să se răspândească din capitalele africane şi a subliniat că pe continent nu există ventilatoare pentru a face faţă pandemiei.

Citeste si: Medicul care face minuni la Timișoara împotriva COVID-19, Virgil Musta, despre coronavirus: ”Este război de redobândire a unor teritorii”

Un nou avertisment de la Organizația Mondială a Sănătății
Un nou avertisment de la Organizația Mondială a Sănătății

Peste o treime din populaţia Africii nu are acces la surse de apă de calitate adecvată şi aproape 60% din populaţia urbană trăieşte în cartiere supraaglomerate, condiţii în care virusul s-ar putea propaga.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si