Pe facebook a devenit virală o postare  în care se afirmă că apa caldă cu lămâie protejează împotriva noului coronavirus. Aceasta a fost distribuită de peste o sută de mii de ori pe Facebook. De asemenea, afirmația este complet neadevărată.

,,Apa cu lămâie nu vindecă o infecție virală''

„Experții au declarat pentru AFP că nu există dovezi că acest lucru este eficient în prevenirea bolii și că a practica o igienă bună este cel mai bun mod de a rămâne sănătos.

Autoritățile locale și internaționale de sănătate au insistat, de asemenea, de la începutul pandemiei, că apa cu lămâie nu vindecă o infecție virală”, potrivit RoVaccinare.

Citeste si: Plantă misterioasă care ”ar ucide” coronavirusul, descoperită în Africa! Președintele Madagascarului: ”Vom schimba istoria omenirii”

Postarea care susține faptul că apa caldă cu lămâie protejează împotriva virusului a fost distribuită de peste 103,000 de ori pe Facebook. Aceste afirmații false au apărut internațional la începutul  pandemiei în martie 2020 și au fost demontate de AFP în diferite limbi, inclusiv franceză sau engleză.

„Nicio autoritate oficială nu recomandă apă cu lămâie''

Avertisment privind dezinformarea cu zeci de mii de distribuiri de paginile de socializare: „Apa cu lămâie protejează împotriva COVID-19″

Avertisment privind dezinformarea cu zeci de mii de distribuiri de paginile de socializare: „Apa cu lămâie protejează împotriva COVID-19″

[Sursa foto: Facebook-RoVaccinare]

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Reprezentanții RoVaccinare au declarat faptul că versiunea românească a acestei ‘păcăleli’ vechi pare a fi o traducere aproape directă a celorlalte care au apărut în urmă cu un an și au fost demontate, de exemplu în Australia, India și Africa de Sud sau Franța.

Citeste si: Un om a mâncat un șarpe veninos pentru a se feri de COVID-19. Medicii, uimiți de rezultat

„Nicio autoritate oficială nu recomandă apă cu lămâie. Ministerul Sănătății din România a respins afirmațiile privind apa cu lămâie și coronavirus în martie 2020. ‘Consumul de lămâie (proaspătă sau în apă fierbinte) nu previne și nu vindecă infecția cu coronavirus’, spune un text postat pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătății în 12 martie 2020.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) face același lucru pe pagina dedicată Covid-19 numită ‘Fapt sau ficțiune’. ‘Nu există dovezi științifice că lămâia/ curcuma previne Covid-19. Cu toate acestea, în general, OMS recomandă consumul de fructe și legume adecvate ca parte a unei diete sănătoase”, au declarat aceștia.

Citeste si: Tratament anti-Covid cu ceai și pălincă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si