VIDEO - Avertisment sumbru făcut de cercetători: apa din Marea Neagră pune în pericol viața oamenilor
Un raport făcut de cercetătorii europeni a arătat că apa din Marea Neagră conține 90 de substanţe care pun în pericol viaţa oamenilor.
Cercetătorii au demonstrat că numărul substanțelor periculoase este dublu față de cel din Marea Mediterană.
Citeste si: Alertă de gărgăuni pe litoralul românesc. Ce spune un cunoscut medic despre panica creată
Raportul aparține Uniunii Europene pentru optimizarea monitorizării mediului din Marea Neagră, iar o mare parte din vină o au reziduurile de petrol ce ajung în apă.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Gest scandalos al unor turiști din Mamaia! "Sunt şi ei exact ce au aruncat"
O altă cauză a poluării o reprezintă și apele uzate de la orașele riverane și din alte 20 de țări europene. Bacteriile din apele uzate sunt cauza principală a infecțiilor gastro-intestinale, de care turiștii se plâng în fiecare an.
„Poluarea a devenit generalizată şi se vorbeşte că e un punct între oceanele Pacific şi Indian unde se construieşte un nou continent din plastic, iar dacă vreţi un studiu din mai privnd calitatea apei Mării Negre arată că e cea mai poluată a Europei, unde poluarea cu plastic este de două ori superioară altor zone”, spune Prof. Univ.dr. Mircea Duțu, presedintele Universității Ecologice din București.
Potrivit cercetătorilor, în Marea Mediterană există 50 de unități de substanțe poluante pe metru pătrat, în timp ce în Marea Neagră sunt înregistrate 90 de substanțe periculoase.