Avertisment sumbru: Urmează cea mai călduroasă vară din istorie!
Prognoza meteo vară 2020. Anul 2020 va fi cel mai călduros an din istorie. Ce se întâmplă cu temperaturile și cum ne va afecta acestă încălzire?
Prognoza meteo vară 2020. Potrivit calculelor făcute de meteorologi, anul 2020 va fi cel mai călduros an din istorie. Mai mult, specialiștii trag un semnal de alarmă în ceea ce privește stratul de gheață din Antarctica, care a început să se topească într-un ritm fără precedent. Ce se întâmplă cu temperaturile și cum ne va afecta acestă încălzire?
Încălzirea globală începe să amenințe drastic planeta, sunt de părere meteorologii, care susțin că anul acesta va fi cel mai călduros de până acum. Una dintre cea mai gravă consecință a încălzirii globale este topirea ghețarilor.
De exemplu, în Antarctica s-a înregistrat o temperatură record de 20,7 grade Celsius, din cauza căreia procesul de topire a gheții s-a accelerat, iar bucăți imense de gheață au început să se desprindă din calotele glaciare.
De asemenea, meteorologii mai subliniază faptul că luna ianuarie a fost cea mai călduroasă din ultimi 141 de ani la nivelul întregii planete, ceea ce i-a făcut să afirme faptul că anul acesta va fi cel mai ”fierbinte” de până acum.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Temperatura medie a fost cu 0,02 grade Celsius peste cea care s-a stabilit în 2016, atunci când s-a stabilit un record.
”Este posibil să fie foarte cald, deja primele două luni pentru mare parte a continentului, inclusiv zona ţării noastre, au fost luni călduroase. Și februarie va fi cu valori peste mediile ultimelor decenii”, a spus meteorologul Teodora Cumpănaşu, de la ANM, potrivit Mediafax.
Cât despre rata alarmantă cu care se topesc ghețarii, meteorologii spun că în aceste condiții vom ajunge să avem temperaturi de vară chiar și în regiunile care ar trebui să fie înghețate.
„Este un record pentru orice staţie meteo de oriunde în Antarctica. Dacă te duci acolo vara, pentru că acum e vară acolo (…) temperatura nu depăşeşte, în general 0 grade Celsius. Deci o temepratură de 21 de grade Celsius e ceva important”, a spus, la CBS, Gavin Schmidt, climatolog. De asemenea, climatologul a mai spus că din ghețarul Pine Island s-a desprins o bucată de gheață de dimensiunea Maltei.