Este o creștere evidentă, dar nu este o creștere rapidă. Este o creștere lentă a numărului de cazuri.

Sunt convins că dacă am face o curbă o să vedem că în această curbă are în continuare un caracter crescător, dar cred că numărul de cazuri în terapie intensivă și decesele vor crește în perioada următoare, pentru că acestea urmează unei acumulări mari de cazuri noi.

Am avut peste 1.000 de cazuri noi zilnic în ultimele două săptămâni și consecința acestei acumulări de cazuri numeroase va fi, după un anumit interval, creșterea numărului de decese și numărului de cazuri în secțiile de terapie intensivă.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Putem discuta și de variații zilnice foarte mici, dar îngrijorarea se îndreaptă către terapie intensivă”, a declarat Alexandru Rafila.

Asimptomaticii trimit virusul

Un studiu detaliat, efectuat asupra unui număr de 303 persoane în Coreea de Sud, arată că 29% dintre persoanele contaminate cu noul coronavirus nu au prezentat niciodată simptome şi ele au în corp tot atât virus cât persoanele cu simptome, relatează AFP.

Studiul- coordonat de Seungjae Lee de la Universitatea Soonchunhyang şi publicat joi în revista americană Jama Internal Medicine, a fost realizat într-un focar de contaminare în grupul religios sud-coreean la Daegu, în februarie.

Autorităţile au hotărât să plaseze în izolare cazurile testate pozitiv cu covid-19, cu puţine simptome, într-o clădire de dormitoare aparţinând Guvernului, în care medicii şi infirmiere au supravegheat meticulos evoluţia simptomelor persoanelor izolate şi le-au testat încărcătura virală cu regularitate.

Este voba despre un grup tânăr, a cărui medie de vârstă este de 25 de ani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si