Epidemiologul Octavian Jurma lansează un nou avertisment cu privire la gravitatea situației epidemiologice din România.  "Stiu ca nu e un subiect la fel de popular ca relaxarea in aceste zile, dar dupa valul de infectari urmeaza valul de decese. Mortii sunt alt tabu al acestui val, care este intens zugravit ca "mult mai bland", a scris Octavian Jurma pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: În martie am putea renunța la certificatul COVID. Care vor fi ultimele restricții care vor fi ridicate în România

Medicul Octavian Jurma este una dintre puținele persoane publice din România care se opune curentului pro-relaxare și care a susținut în permanență că lipsa de reacție a președintelui Iohannis și a Guvernului la actualul val pandemic este extrem de riscantă. 

Citeste si: Avertisment de la Cotroceni. Urmează o criză mult mai nocivă decât pandemia

Când va fi atins maximul de decese în valul Omicron

Octavian Jurma a prezentat un grafic cu istoricul deceselor produse oficial de COVID-19 in Romania incepand cu luna septembrie 2020 si o prognoză a deceselor care urmează (vezi foto mai jos).

Prognoza deceselor in valul Omicron pleacă de la ipoteza unei reduceri cu 70% a mortalitatii in valul Omicron fata media nationala din pandemie inainte de valul 5, explică medicul epidemiolog.

Citeste si: Raed Arafat, despre momentul în care nu va mai fi necesară starea de alertă

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Saptamana trecuta am avut 632 decese si o medie de 90 de decese pe zi. Saptamana trecuta un roman a fost ucis de COVID-19 la fiecare 15 minute. In aceasta saptamana un roman este ucis de COVID-19 la fiecare 10 minute", arată Octavian Jurma.

Potrivit prognozei sale, în aceasta saptamana avem deja o medie de 144 de decese pe zi si pana azi 2.593 de romani au murit oficial ucisi in "mult mai blandul" val 5-Omicron.

Numarul de decese va continua sa creasca pana la finalul lunii, cand vom atinge probabil varful in jurul a 2,000 de decese saptamanal si 300 de decese pe zi, mai spune Jurma.

"Zarurile au fost aruncate pe geam. Vom trece prin valea morții indiferent că vrem sau nu"

"Sa speram ca varianta BA2 a Omicron nu v-a prelungi valul 5, pentru ca anuntul ca "s-a terminat pandemia" si ca urmeaza "marea relaxare" au dat lovitura de gratie campaniei de vaccinare, care e muribunda de la terminarea pandemiei acum un an (tineti minte ca s-a mai terminat odata pandemia, tot oficial?) si abandonarea certificatului verde", atrage atenția medicul de la Timișoara.

Marea majoritatea a celor care mor in Romania de la valul 4 incoace sunt din randul celor nevaccinati.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

8 din fiecare 10 decedati de azi sunt nevaccinati, 8 din fiecare 10 decedati de maine vor fi tot nevaccinati si tot asa.

"Vaccinarea in proportie de 80%, mai ales a celor vulnerabili, ar fi salvat cel putin 20,000 de vieti pana acum... Zarurile au fost aruncate pe geam de data asta, odata cu certificatul verde si nu mai exista cale de intoarcere. Autoritatile nu mai au de ales si trebuie sa livreze marea relaxare, asa incat nu putem face nimic sa schimbam asta".

Vom trece prin valea mortii indiferent daca vrem sau nu, mai spune Octavian Jurma.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si