Cel puţin 37 de oameni au fost uciși din cauza atacului Rusiei din 8 iulie din Ucraina, iar peste 170 de persoane au fost rănite,  a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Citește și: Începe summitul NATO de la Washington. Flancul estic și Marea Neagră, supuse atenției de președintele Klaus Iohannis

"Atacul din 8 iulie a fost cel mai mortal din ultimele luni.

Aproape 100 de facilităţi au fost avariate, inclusiv maternităţi şi spitale pentru copii, un centru de afaceri, un colegiu, mai multe case şi grădiniţe", a transmis Zelenski.

Atacul aerian al Kremlinului a vizat nu doar capitala Kiev, ci și Dnipro, Kryvyi Rih, Sloviansk, Pokrovsk şi Kramatorsk, după cum a informat Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

Cel mai mare spital de copii din Ucraina a fost avariat de rachetele Rusiei. 

Serviciile de securitate ucrainene (SBU) au afirmat că spitalul de copii Ohmatdet de la Kiev a fost lovit luni de o rachetă de croazieră rusă, care a ucis, potrivit acestei surse, cel puţin doi îngrijitori medicali şi a rănit şapte persoane, printre care doi copii. 

Mesajul lui Joe Biden după atacul Rusiei din 8 iulie

Preşedintele american Joe Biden a denunţat luni atacurile devastatoare ale Rusiei din Ucraina, "un memento atroce", în opinia sa, a "brutalităţii" demonstrate de regimul lui Putin, şi a promis "noi măsuri pentru a întări apărarea antiaeriană a Ucrainei.

"Împreună cu aliaţii noştri, vom anunţa noi măsuri pentru a întări apărarea antiaeriană a Ucrainei cu scopul de a ajuta la protejarea oraşelor şi civililor acesteia de loviturile ruseşti", a declarat preşedintele american, care găzduieşte cu începere de marţi la Washington un summit NATO, alături, de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Citeste si: Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul său au rămas blocați în pădure: „Am plecat prin pădure, pe jos, să căutăm o pensiune.”- kfetele.ro

Citeste si: Lora sare în apărarea Sânzianei Negru după scandalul de la Electric Castle: ”Bunul simț aruncat la gunoi este mai grav”- radioimpuls.ro

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a condamnat și el atacurile ruse împotriva mai multor oraşe din Ucraina care au provocat moartea a cel puţin 37 de persoane, dintre care unele în spitale, atacuri pe care le-a descris drept "deosebit de şocante".

"Lansarea de atacuri împotriva civililor este interzisă de dreptul internaţional, iar astfel de atacuri sunt inacceptabile şi trebuie să înceteze imediat", a declarat purtătorul de cuvânt al secretarului general al ONU într-un comunicat, menţionând cele două centre medicale afectate, între care un important centru pentru copii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si