Close sidebar
Close sidebar

Avertismentul lui Raed Arafat pentru toți românii: Ca să nu ne întoarcem la restricţii, trebuie să respectăm regulile

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI, Raed Arafat, trage un semnal de alarmă legat de situația în care România se află în acest moment. Ce putem face pentru a nu ajunge la un dezastru?

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

"Aceste date ne spun că situaţia este încă într-o dinamică crescătoare, nu este sub control. Apar focare, dar există şi transmitere comunitară foarte importantă. Sunt zone mai afectate în acest moment, dar asta nu înseamnă că celelalte sunt scutite, pot şi ele oricând să înceapă să aibă mai multe cazuri", atrage atenţia şeful DSU la stiri.tvr.ro.

Ce trebuie să respecte românii

Arafat afirmă că, pentru a rupe lanţul de transmitere, oamenii trebuie să respecte regulile- purtarea măştii, evitarea locurilor aglomerate, igiena mâinilor.

Citeste si: Coronavirus România 11 iulie 2020. Explozie de noi cazuri: Cel mai mare număr zilnic de la debutul pandemiei

Citeste si: Orban: „Suntem într-un moment în care ori cresc infectările, ori reuşim să stăvilim epidemia”

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

"Nimeni nu vrea să se întoarcă la restricţii, este discutată în acest moment intenţia resticţionării din nou, dar, ca să nu ajungem la acest lucru, trebuie să aplicăm regulile de distanţare şi de purtare a măştii, de evitare a contactului cu persoanele care au risc de transmitere", a subliniat dr. Arafat.

Virusul nu iartă pe nimeni

Virusul nu ia vacanţă şi acest lucru se vede cel mai bine în statistici.

Pe măsură ce avansăm în vară, numărul infectărilor creşte vertiginos. Parcă nimeni nu se mai gândeşte la această molimă care, din păcate, a ucis doar azi 24 de români.

”Virusul nu iartă pe nimeni și în momentul în care o persoană e infectată, pentru că nu a respectat regulile, riscul de transmitere al virusului către cei apropiați este maxim”, spune premierul Orban.

Citeste si: Record de cazuri de coronavirus în România! Anunț îngrijorător: 698 de cazuri noi

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI