
Medicii reclamă că ”timpul insuficient alocat discuţiilor privitoare la viitorul sistemului medical din România nu a permis parcurgerea tuturor prevederilor contractuale”.
Medicii din România avertizează că 35% dintre cabinetele medicale sunt în situaţia de a se închide în următoarele 6 luni, iar 11.000 de medici de familie îngrijesc 18 milioane de români.
Colegiul Medicilor din România a acuzat, luni, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) de lipsă de interes în negocierea Contratului-cadru pentru perioada 2021-2022, anunţând că s-au alocat doar trei ore de discuţii pentru parcurgerea a 168 de pagini.
Reprezentanţii Colegiului Medicilor reclamă și ”lipsa de asumare” dn partea reprezentanţilor CNAS. ”Viitorul activităţii medicale din România nu poate fi negociat în 3 ore”, au transmis medicii.
Potrivit acestora, 35% dintre cabinetele medicale sunt în situaţia de a se închide în următoarele 6 luni, iar 11.000 de medici de familie îngrijesc 18 milioane de români .
Citeste si: Raed Arafat, semnal de alarmă despre criza de la ATI. "Nu e de jucat cu situația de acum"
Colegiul Medicilor: CNAS nu a dat dovadă de interes pentru negocieri
Medicii reclamă că ”timpul insuficient alocat discuţiilor privitoare la viitorul sistemului medical din România nu a permis parcurgerea tuturor prevederilor contractuale”.
”Colegiul Medicilor din România (CMR), forul reprezentativ al profesiei medicale din ţară, a fost invitat astăzi, 29 martie 2021, la o negociere cu reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) pe marginea viitorului Contract-cadru (CoCa) 2021-2022 (…) Din nefericire, echipa CNAS nu a dat dovadă de interes pentru negocieri, iar aproape la fiecare chestiune ridicată, răspunsul echipei Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a fost 'Am notat, vom analiza'”, a transmis, luni, Colegiul Medicilor din
România.Citeste si: Când va fi livrat vaccinul Johnson & Johnson în România
Medicii critică lipsa de asumare a unor decizii ferme referitoare la modificările solicitate de către CMR, care ar fluidiza traseul pacientului în sistemul medical românesc şi ar reduce birocraţia zdrobitoare existentă în acest moment.
"Echipa CMR a întâlnit o echipă CNAS fără deschidere la argument sau la negocieri, care a lăsat impresia că doreşte un contract de adeziune, nu un contract civil între două părţi cu drepturi şi obligaţii egale”, au mai transmis medicii.
Are o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, online și TV, cu specializare în domeniile economic, politic și relații internaționale.
A ocupat de-a lungul timpului poziții de redactor, editor sau editor coordonator în instituții media precum Revista 22, Cariere, Business Standard, Realitatea TV, Gandul. Face parte din echipa stirilekanald.ro din iulie 2020.
Absolvent de Filosofie și Jurnalism, cu masterat în Știintele comunicării, a dezvoltat o pasiune pentru domeniul resurselor umane. Colaborează de 12 ani cu HR Club pentru realizarea Manualului de bune practici în Managementul resurselor umane. În ultimii ani a derulat mai multe proiecte de ghost-writing, cu cărți publicate la edituri de prestigiu din România.