Colegiul Medicilor din România a acuzat, luni, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) de lipsă de interes în negocierea Contratului-cadru pentru perioada 2021-2022, anunţând că s-au alocat doar trei ore de discuţii pentru parcurgerea a 168 de pagini.

Reprezentanţii Colegiului Medicilor reclamă și ”lipsa de asumare” dn partea reprezentanţilor CNAS. ”Viitorul activităţii medicale din România nu poate fi negociat în 3 ore”, au transmis medicii. 

Potrivit acestora, 35% dintre cabinetele medicale sunt în situaţia de a se închide în următoarele 6 luni, iar 11.000 de medici de familie îngrijesc 18 milioane de români

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Raed Arafat, semnal de alarmă despre criza de la ATI. "Nu e de jucat cu situația de acum"

Colegiul Medicilor: CNAS nu a dat dovadă de interes pentru negocieri 

Medicii reclamă că ”timpul insuficient alocat discuţiilor privitoare la viitorul sistemului medical din România nu a permis parcurgerea tuturor prevederilor contractuale”.

”Colegiul Medicilor din România (CMR), forul reprezentativ al profesiei medicale din ţară, a fost invitat astăzi, 29 martie 2021, la o negociere cu reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) pe marginea viitorului Contract-cadru

(CoCa) 2021-2022 (…) Din nefericire, echipa CNAS nu a dat dovadă de interes pentru negocieri, iar aproape la fiecare chestiune ridicată, răspunsul echipei Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a fost 'Am notat, vom analiza'”, a transmis, luni, Colegiul Medicilor din România.

Citeste si: Când va fi livrat vaccinul Johnson & Johnson în România

Medicii critică lipsa de asumare a unor decizii ferme referitoare la modificările solicitate de către CMR, care ar fluidiza traseul pacientului în sistemul medical românesc şi ar reduce birocraţia zdrobitoare existentă în acest moment.

"Echipa CMR a întâlnit o echipă CNAS fără deschidere la argument sau la negocieri, care a lăsat impresia că doreşte un contract de adeziune, nu un contract civil între două părţi cu drepturi şi obligaţii egale”, au mai transmis medicii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si