Potrivit OMS, virusul nu a ajuns la capacitate maximă în America centrală.

Citeste si: Zeci de măști de protecție neconforme, un adevărat pericol pentru sănătatea publică

„La mai mult de șase luni de la începutul pandemiei, acesta nu este momentul ca țările să încetinească lupta”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o informare online, potrivit Reuters.

Record de noi imbolnăviri

Mai mult de 136.000 de cazuri noi au fost raportate duminică la nivel mondial, cel mai mult într-o singură zi până acum, a spus el. Aproape 75% dintre aceștia au fost raportați din 10 țări, în mare parte din America și Asia de Sud.

Ca răspuns la o întrebare despre China, principalul expert în domeniul urgențelor al OMS, Dr. Mike Ryan, a declarat că studiile retrospective ale modului în care a fost abordat focarul ar putea aștepta, adăugând: „Trebuie să ne concentrăm acum pe ceea ce facem astăzi pentru a preveni al doilea vârf.”

Citeste si: Coronavirus- Măsurile de izolare impuse au salvat peste 3 milioane de vieţi în Europa

Ryan a mai spus că infecțiile din țările din America Centrală, inclusiv Guatemala, sunt în continuă creștere și că sunt „complexe”.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Cred că acesta este un moment de mare îngrijorare”, a spus el, apelând la o conducere puternică a guvernului și sprijin internațional pentru regiune.

Brazilia, focar de infecție

Brazilia este acum unul dintre cele mai mari focare ale pandemiei, cu cel de-al doilea cel mai mare număr de cazuri confirmate, în spatele Statelor unite, și un număr de decese ce a depășit Italia săptămâna trecută.

După ce a hotărât să scoată cifrele oficiale de pe site-ul administrației, Ministerul Sănătății brazilian a iscat confuzii și controverse, la finalul săptămânii, publicând două seturi contradictorii de cifre referitoare la numărul de cazuri și decese.

Ryan a spus că datele din Brazilia au fost „extrem de detaliate” până acum, dar a subliniat că este important pentru brazilieni să înțeleagă unde se află virusul și cum să gestioneze riscul și că OMS speră la o comunicare „consistentă și transparentă”.

La nivel global, peste 7 milioane de persoane au fost infectate cu coronavirus și peste 400.000 au murit.

„Acest lucru este departe de a se termina”, a spus van Kerkhove.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Arafat: Dacă spunem că totul se întoarce la normalitatea de înaintea virusului, eu cred că aici comitem o greşeală majoră

Cel puțin jumătate din cazurile de coronavirus recent descoperite de la Singapore nu prezintă niciun simptom, a declarat luni pentru Reuters șeful biroului de lucru al virusului guvernului, întărind decizia statului orașului de a ușura restricțiile de blocare foarte treptat.

SUA au anunțat ruperea de OMS

Ryan, întrebat despre cooperarea tehnică cu Statele Unite, după anunțul președintelui Donald Trump, în urmă cu 10 zile, de a-și încheia relația cu OMS, a declarat că OMS se bazează puternic pe experți din Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor și Institutele Naționale de Sănătate.

Citeste si: Ce se întâmplă cu economia mondială. Risc de creştere dramatică a sărăciei

„Vom continua să facem asta până când nu vom fi instruiți sau informați altfel”, a adăugat el.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si