Purtătoarea de cuvânt, Margaret Harris, a îndemnat oamenii să nu fie luați prin surprindere de epidemii locale și de carantină, spunând: „Dacă este undeva, este peste tot și oamenii care călătoresc trebuie să înțeleagă asta”.

„Acest virus este răspândit și oamenii trebuie să ia asta foarte în serios”.

OMS spunea luna trecută că își va actualiza liniile directoare de călătorie înainte de venirea verii, dar acestea nu au fost date publicității.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Între timp, călătorii ar trebui „să-și amintească că lucrurile se vor schimba sau se pot schimba”, a spus Harris în carul unui briefing de la Geneva, potrivit Reutres.

Citeste si: Președintele brazilian Bolsonaro, testat pozitiv cu coronavirus

„Am văzut o mulțime de schimbări în diferite țări, țări care au luptat cu succes cu primul val văd acum un al doilea val”, a adăugat ea, menționând Australia și Hong Kong.

Carantina reintrodusă în unele state

Măsurile de carantină au fost reintroduse marți în cel de-al doilea oraș al Australiei, limitându-i pe locuitorii din Melbourne, cu excepția cumpărăturilor sau a mersului la lucru.

Îndrumările anterioare ale OMS pentru călători presupuneau distanțarea socială, spălarea pe mâini și evitarea atingerii ochilor, nasului sau gurii.

Citeste si: A explodat din nou numărul cazurilor de infectări cu coronavirus în România. Nu mai puțin de 31 de decese în 24 de ore!

Harris a propus, de asemenea, marți ca persoanele care călătoresc cu avionul să poarte mască, o măsură care a fost impusă de mai multe companii aeriene.

„Dacă zbori, nu există nicio modalitate în care poți păstra distanța socială, așa că va trebui să iei alte măsuri de precauție, inclusiv folosirea unei măști”, a mai spus ea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si