„Masca nu este recomandat să fie folosită pe stradă. Sigur, o folosim pe stradă dacă găsim o zonă aglomerată Dar altfel, masca, conform recomandărilor, trebuie purtată doar în spații închise și în mijloace de transport în comun

Citeste si: Noi reguli pentru călătoriile cu trenul. „Este interzisă...”

Nu trebuie neapărat să utilizăm masca dacă mergem cu bicicleta, facem alergare prin parc și intersecția noastră cu alte persoane este de foarte scurtă durată și nu este foarte apropiată”, a decalarat Alexandru Rafila.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

El a adăugat că, în opinia sa, nu ar trebui ca mănușile să fie obligatorii.

Citeste si: Un studiu arată că noul coronavirus lasă treptat corpul fără oxigen

„Este suficient ca în trenuri să existe săpun și apă în spațiile de toaletă. În fiecare vagon se pot instala două dispensere cu substanță dezinfectantă și cred că este absolut suficient, împreună cu curățenia și dezinfecția vagoanelor care trebuie făcută înainte de urcarea pasagerilor pentru că mănușile nu sunt recomandate nici măcar de OMS pentru că ele, așa cum discutam, creează acest fals sentiment de siguranță.

Depinde cât le purtăm.

Citeste si: Tătaru anunţă o testare la nivel naţional pentru Covid-19, după 1 iunie

Atingerea feței cu mănușile care sunt murdare, sunt contaminate este la fel de periculoasă ca și atingerea feței cu mâinile murdare”, a mai spus Rafila, la Digi 24.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si