Freezing rain sau ploaia inghetata urmeaza sa se abata asupra Capitalei dar si asupra mai multor orase din sudul tarii. Meteorologii ne avertizeaza asupra periculosului fenomen.

Mihai Timu, meteorolog de serviciu: Aceste picaturi de ploaie, in momentul cand ajung in acel strat de la nivelul solului foarte rece se supraracesc si in momentul in care ating solul sau obiectele de pe sol, ingheata instantaneu. 

Aceasta  extrema a vremii are loc rar, dar aduce haos atat pentru soferi, cat si pentru pietoni. In 2013, freezing rain s-a manifestat violent deasupra tarii noastre. Atunci autoritatile au fost nevoite sa inchida autostrazile, iar sute de persoane au ajuns la urgenta cu fracturi la nivelul membrelor.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Vremea rece si ninsorile vor persista si in acest sfarsit de saptamana. Specialistii au emis o noua informare de vreme rea, cu ger, mai ales noaptea.

Mihai Timu, meteorolog de serviciu: Temperaturi de -10 grade, pana la -20 de grade estimam in estul Transilvaniei sau in nordul Moldovei.

Primavara nu pare sa isi doreasca sa revina peste Romania. Meteorologii spun, insa, ca in urmatoarele saptamani lucrurile se vor mai ameliora. 

Temperaturile vor mai creste, dar  nu vor disparea precipitatiile.

Mihai Timu, meteorolog de serviciu: Cel putin inceputul primaverii si ne referim la lunile martie si aprilie. Daca ne referim la cantitatile medii de precipitatii, acestea par sa fie peste normele climatologice. Exista de asemenea un risc destul de mare sa se produca si inundatii.

Nici Europa nu scapa de un al doilea val de aer arctic, care va persista pana la jumatatea lui martie.

Ninsorile si frigul au afectat deja milioane de oameni.

In Irlanda, de exemplu, autoritatile au transmis populatiei sa nu risipeasca apa curenta, deoarece temperaturile foarte joase au inghetat mare parte dintre tevi si exista posibilitatea ca mii de oameni sa ramana fara sursa de apa potabila. Agentia Bloomberg estimeaza ca in aceaste conditii preturile energiei vor exploda.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si