Acesta mai spune că nu există nicio garanție că un vaccin poate fi dezvoltat cu succes.

Mesajul transmis de David Nabarro, profesor la Imerial College din Londra și colaborator al Organizației Mondiale a Sănătății, a venit pe fondul depășirii pragului de 15.000 de decese în Marea Britanie.

Citeste si: Raed Arafat, anunț de ultim moment. Ce se întâmplă de 1 Mai

La sfârșitul lunii martie consilierii în domeniul sănătății declarau că dacă decesele din Marea Britanie cauzate de coronavirus ar fi menținute sub linia de 20.000 până la sfârșitul pandemiei, acesta ar fi un „rezultat bun” pentru țară. Dar cu aproxiativ 6.000 de persoane care au murit deja în casele de îngrjire de pe teritoriul țării- o cifră care nu este inclusă în bilanțul zilnic- cifra de 20.000 de decese a fost depășită probabil, potrivit The Guardian.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă- wowbiz.ro

Nabarro a declarat că publicul nu ar trebui să presupună că un vaccin va fi cu siguranță dezvoltat în curând- și că va trebui să ne adaptăm amenințării.

„Nu dezvolți un vaccin sigur și eficient împotriva fiecărui virus. Unii viruși sunt foarte dificili atunci când vine vorba de dezvoltarea vaccinurilor- așa că, pentru viitor, va trebui să găsim modalități de a ne continua viația cu această amenințare constantă”, a declarat acesta.

„Acesta va fi noul normal pentru noi toți”

„Asta înseamnă izolarea celor care prezintă semne ale bolii și, de asemenea, contactelor acestora.

Persoanele în vârstă vor trebui să fie protejate. În plus, va trebui să fie asigurată capacitatea spitalelor pentru tratarea acestor cazuri. Acesta va fi noul normal pentru noi toți”, a mai spus el.

Citeste si: OMS, avertisment sumbru: "Nu vă relaxați! Ce e mai rău abia urmează"

Mesajul lui Nabarro este cel de-al doilea avertisment venit din rândurile superioare ale Organizației Mondiale a Sănătății în ultimele patru zile.

Vineri, Maria Van Kerkhove, șefa unității de boli emergente a OMS, a avertizat că nu există nicio dovadă că testele de anticorpi care se dezvoltă acum ar arăta dacă o persoană are imunitate sau nu mai riscă să fie reinfectată cu coronavirus.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si