Nu doar criza sanitară generată de coronavirus îi afectează pe români, ci aceștia suferă mai ales din cauza valului de scumpiri, de la carburanţi şi energie, la asigurări şi alimente, consideră economistul român.

Citeste si: Klaus Iohannis, ședință de urgență la Cotroceni pentru noi restricții anti-COVID

„Lumea suferă în halul în care suferă, sunt atâţia morţi, vor muri oameni şi din cauza frigului şi a lipsei de alimente.

Suntem într-o situaţie extrem de critică. Nu vreau să fiu pesimist, nu vreau să sperii pe nimeni. Am o experienţă lungă, am o anumită vârstă care-mi permite să spun că această situaţie noi nu am trăit-o în ultimii 30 şi ceva de ani. Intrăm într-o criză care ne va afecta pe toţi", a declarat Mircea Coșea la Antena 3.

"Ne împrumutăm, importăm mult”

Deficitele României sunt enorme, a precizat profesorul de economie Mircea Coşea, care s-a arătat extrem de îngrijorat de soarta a milioane de români.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Noi trăim în lumea asta. Vezi ce se întâmplă cu preţurile din magazine, vezi ce se întâmplă cu asigurarea, cu benzina, cu toate lucrurile acestea şi cred mai mult decât mi-am închipuit că până la sfârşitul anului vom avea o inflaţie de şapte, şapte şi ceva la sută”, a declarat Mircea Coşea, citat de Adevarul.

Citeste si: VIDEO| Prețul carburantului diferă în funcție de zonă! Anchetă de amploare deschisă de Consiliul Concurenței

Criza care se profilează ne va afecta la supravieţuire, nu la economii sau la investiţii imobiliare, avertizează profesorul de economie.

"Şi domnul prim ministru demis vorbeşte despre aşa ceva.(...) Deficitele noastre sunt enorme. Se împrumută foarte mult, importăm foarte mult, nu prelucrăm materia primă, nu suntem în stare să menţinem binele în ţară”, a mai spus Coşea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si