Fauci, care a făcut aceste remarci luni, într-o conferinţă de presă a grupului de lucru anti-coronavirus de la Casa Albă, a afirmat şi în trecut că virusul ar putea avea o evoluţie ciclică şi este posibil să se întoarcă, sub forma unei boli sezoniere, a consemnat agenţia McClatchy News, preluată de dpa.

Citeste si: Mărturii cutremurătoare din infernul Spitalului Suceava. „Nu primeam nici mâncare”

Sunt studii care arată că vremea mai caldă şi umedă ar putea încetini răspândirea virusului, ceea ce înseamnă că acesta ar putea deveni mai puţin agresiv în lunile de vară, pentru a reveni apoi toamna.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citeste si: Constanţa: O farmacie vindea soluţie de curăţare drept alcool sanitar

Unii experţi avertizează însă că faptul că este un virus nou îngreunează predicţiile legate de comportamentul său la temperaturi mai ridicate.

Pe de altă parte, nu ar fi prima dată când un virus reapare toamna. Pandemia provocată în 2009 de H1N1 a avut două vârfuri în SUA, potrivit Centrului naţional american pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC), scrie agerpres.ro.

Citeste si: Un băiat de 13 ani Londra, infectat cu coronavirus, a murit singur la spital. E una dintre cele mai tinere victime din Europa de până acum


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si