Într-un interviu acordat  Sky News, profesorul Sarah Gilbert a declarat că au durat aproximativ 300 de zile de la identificarea primului caz COVID-19 în China și până la aprobarea primelor vaccinuri împotriva acesteui virus. Însă, pentru a preveni impactul dezastruos al unei viitoare pandemii, timpul de răspuns trebuie să fie mult mai scurt. 

„Nu vorbim despre a face același lucru din nou ci doar să o facem mai repede.

Ceea ce vreau să spun este că trebuie să fim mult mai bine pregătiți, ca să nu trebuiască să o luăm de la început și data viitoare!”,  a declarat aceasta.

Citeste si: Se poartă masca de protecție în interior? Alexandru Rafila: Este recomandat, dar nu obligatoriu

Profesorul Gilbert se va alătura directorului general al Organizației Mondiale a Sănătății, consilierului medical al președintelui SUA, Prof. Anthony Fauci, șefilor farmaceutici și reprezentanților guvernului la Summit-ul global de pregătire pentru pandemie de la Londra. 
 
Termenul de 100 de zile a fost propus inițial de guvernul Regatului Unit. Un răspuns la fel de rapid la SARS-CoV-2 ar fi salvat milioane de vieți și miliarde de dolari la nivel mondial.

Ar trebui alcătuită o bibliotecă de vaccinuri

Profesorul Sarah Gilbert a afirmat că oamenii de știință ar trebui să alcătuiască  ”o bibliotecă” de vaccinuri împotriva mai multor familii de viruși care reprezintă cele mai mari amenințări pandemice.

Asta ar însemna cel puțin 10 vaccinuri eficiente la nivel general pentru început.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

”Ne dorim să facem stocuri de ”semințe” (proba de referință a virusului) pentru o serie de vaccinuri diferite”, a declarat cercetătoarea.

Citeste si: Ce se schimbă pentru elevi la școală din 9 martie. Adio, mască și cursuri online!

„Apoi am putea începe să facem teste clinice, astfel încât să putem analiza răspunsul imun pentru fiecare dintre diferitele tipuri de viruși pentru a vedea dacă vaccinul ar putea fi eficient. 
 
Vrem să mergem cât de departe putem, după care să avem un stoc mic de vaccin gata de utilizare și capacitatea de a crește rapid producția, dacă va există un focar”, mai a spus profesorul.

Unde are loc summitul

Summitul este găzduit de Coaliția pentru Inovații în Pregătirea Epidemiei (CEPI) și guvernul Regatului Unit. 
 
Dr. Richard Hatchett, șeful CEPI, a afirmat: ”Summitul global pentru pregătirea pentru pandemie este o piatră de hotar importantă în călătoria noastră spre a face ca pandemiile să devină trecut.

Citeste si: Ce ne-a învățat pandemia în acești doi ani?

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Avem oportunitatea de a învăța din experiențele teribile din ultimii doi ani și de a construi o lume care este pregătită să facă față următoarei amenințări pandemice.”  
 
Guvernul Regatului Unit a promis 160 de milioane de lire sterline pentru a lansa ceea ce numește „Misiunea de 100 de zile”.

Citeste si: Fructele care au fost retrase din supermaketuri în România. Aveau conținut mare de pesticide


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si