Prima avertizare meteo a intrat în vigoare miercuri, la ora 10:00. Aceasta este valabilă până vineri, la aceeași oră. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că vor exista intensificări ale vântului în Carpații Orientali și Occidentali, dar și în vestul Carpaților Meridionali. Vor fi prezente și ninsori viscolite la altitudini de peste 1700 m.

Avertizare ANM! Cod galben de ninsori și viscol în 19 județe din țară

Avertizare ANM! Cod galben de ninsori și viscol în 19 județe din țară

[Sursa foto: Istockphoto.com]

Cod galben de vreme rea: anunțul ANM

În acest interval, în Carpații Orientali și Occidentali, dar și în vestul Carpaților Meridionali, vântul va avea intensificări și va avea viteze de 60 până la 80 km/h, iar pe creste (în general

la altitudini de peste 1700 m), rafalele vor trece de 90-100 km/h și va fi viscol.  

Meteorologii spun că în perioada 3 ianuarie, de la ora 10:00 până pe 4 ianuarie la ora 22:00 în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali (județele Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Mureș), temporar vor fi precipitații moderate cantitativ predominant sub formă de ploaie, iar la altitudini de peste 1700 m și sub formă de lapoviță și ninsoare, cu depunere de strat nou de zăpadă.

Specialiștii spun că se vor acumula cantități de apă de 25...30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. 

Citește și: VIDEO- Meteorologii au emis prognoza meteo pentru prima lună din an. Ce temperaturi ne așteaptă

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Avertizare ANM! Cod galben de ninsori și viscol în 19 județe din țară

Avertizare ANM! Cod galben de ninsori și viscol în 19 județe din țară

[Sursa foto: ANM]

Meteorologii au anunțat că după zilele călduroase de la sfârșitul lunii decembrie și din primele zile din ianuarie, o masă de aer rece va veni în România. Astfel, sunt așteptate ninsori și temperaturi scăzute.

Vremea se va schimba radical în prima săptămână din luna ianuarie.

În nordul și nord-vestul Europei își va pune amprenta un sistem de presiune ridicată, în partea sa frontală va intra o masă de aer arctic.

Citește și: Se schimbă vremea! Un val de aer rece lovește România!

Temperaturile se vor diminua semnificativ în Scandinavia și nordul Rusiei, iar aerul rece va ajunge încet spre latitudini mai sudice, chiar și în zona României.

Perspectiva evoluției vremii depinde în mare parte de traiectoria exactă a intrării masei de aer rece în Europa. Dacă aceasta va ajunge în bazinul central-nordic al Mării Mediteraneene, se pot forma cicloni care să aducă precipitații semnificative și în România, ninsori extinse, potrivit meteoradar.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si