Avertizare cod roșu de vreme rea în județul Bihor. Sunt așteptate vijelii, grindină şi descărcări electrice
Meteorologii au emis, miercuri seară, un cod roşu de vijelie, grindină şi descărcări electrice, în judeţul Bihor.
Codul roșu vizează zeci de localități din județul Bihor și se va manifesta prin vijelii puternice, averse torenţiale însoţite de grindină şi descărcări electrice.
Atenţionarea Cod roşu este valabilă între orele 17.45 şi 18.45, în judeţul Bihor (Beiuş, Pomezeu, Finiş, Drăgăneşti, Cociuba Mare, Şoimi, Remetea, Olcea, Curăţele, Budureasa, Uileacu de Beiuş, Răbăgani, Tărcaia, Căbeşti, Căpâlna, Pocola).
Citește și: VIDEO- Zile toride, aer irespirabil
Rafalele vor depăși 90 km/oră, iar grindina va fi de dimensiuni medii şi mari. Local sunt așteptate averse torenţiale care vor acumula peste 25...35 l/mp, și frecvente descărcări electrice.
Potrivit ANM, primul cod galben anunță instabilitate atmosferică accentuată și va fi valabil de miercuri, 12 iulie, începând cu ora 15.00 până joi, la ora 6.00. Zonele afectate sunt nord-vestul și centrul țării, dar și zonele montane.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Anuțul momentului de la meteo! 18 județe intră sub avertizare de ploi, grindină și vijelii
În intervalul menționat, local în nord-vestul și centrul țării, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale în general de 55...70 km/h și izolat peste 80 km/h), vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20...25
l/mp și izolat peste 30...40 l/mp) și grindină. Astfel de fenomene vor fi și în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse, potrivit ANM.Primul cod galben de caniculă este valabil miercuri, 12 iulie, și anunță un val de caniculă și disconfort termic ridicat. Pe parcursul zilei de miercuri va fi caniculă, local în Banat, Crișana, în sud-vestul Transilvaniei, în Oltenia și Muntenia, unde temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 34...37 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.