Administrația Națională de Meteorologie anunță instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate pentru o mare parte din teritoriul țării în cursul zilei de azi.

Citeste si: VIDEO- Cod galben şi portocaliu de vreme severă până vineri seară. Anunț de ultimă oră de la meteo- HARTA

De sâmbătă, fenomenele meteo extreme se extind la nivelul întregii țări. Avertizarea ANM intră în vigoare vineri, la ora 12.00,

și va fi valabilă până duminică la ora 20.00.

Citeste si: Vremea se răcește brusc

Duminică vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece în vest, nord și centru. În zona montană înaltă trecător se vor semnala precipitații mixte.

Cod galben de averse torențiale și descărcări electrice 

Primul mesaj de atenționare de la ANM se referă la intervalul 16 septembrie, ora 12:00 – 17 septembrie, ora 12:00 și vizează zone extinse din Banat, Oltenia, Crișana, Transilvania, Muntenia, în sudul și centrul Moldovei.

Citeste si: Meteo 15.09.2022 seară

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii restrânse și în regiunile sud-estice.

  

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Interval de valabilitate: 16 septembrie, ora 12:00 – 17 septembrie, ora 12:00

În intervalul menționat, în Banat, Oltenia, local în Crișana, Transilvania, Muntenia, în sudul și centrul Moldovei, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

cod galben anm

Cod galben de la ANM. Doar câteva zone din țară scapă astăzi de ploi

[Sursa foto: Meteo Romania]

Codul galben se extinde în toată țara

Începând de sâmbătă 17 septembrie, ora 12:00 și până duminică 18 septembrie, ora 20:00, toată țara se va afla sub cod galben de 

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

În intervalul menționat, în vestul, nordul și centrul țării, temporar va ploua, iar în regiunile sudice și sud-estice vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii.

În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40...60 l/mp. Pe parcursul zilei de duminică aria ploilor se va restrânge spre regiunile nordice și centrale.

Precipitații mixte la munte

Duminică vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece în vest, nord și centru. În zona montană înaltă trecător se vor semnala precipitații mixte.

COD GALBEN
Fenomene vizate: intensificări ale vântului
Interval de valabilitate 18 septembrie, ora 02:00 – 18 septembrie, ora 20:00

Începând cu a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică vântul se va intensifica treptat în toate regiunile. În sudul, sud-estul, centrul, nord-estul teritoriului și la munte vor fi viteze în general de 55...75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80...100 km/h.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si