Cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Elenă, trebuie să cunoască faptul că Serviciul local de Meteorologie (EMY) a prelungit perioada pentru care este valabil actualul cod roșu de caniculă. Pe întreg teritoriul țării, temperaturile vor atinge valoarea de până la 42 de grade Celsius, pentru săptămâna 17-22 iulie 2023.

Avertizare MAE-Cod roșu de caniculă pentru românii care călătoresc în Grecia

Avertizare MAE-Cod roșu de caniculă pentru românii care călătoresc în Grecia

Care este cauza incendiilor de vegetație?

Autoritățile elene au emis o avertizare cu privire la creșterea riscului apariției incendiilor. Acestea sunt produse în urma temperaturilor ridicate, cu 5-7 grade Celsius peste media anuală normală.

Citește și: Alertă MAE- S-a emis Cod Roșu de caniculă pentru românii care călătoresc în Italia

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

De asemenea, o altă cauză a producerii incendiilor este gradul scăzut de umiditate al combustibililor naturali, dar și existența condițiilor de propagare rapidă a unor potențiale focare, cauzate de intensificarea vitezei vântului.

Sancțiuni drastice pentru cei care produc scântei sau foc în aer liber

Mai mult decât atât, Ministerul Afacerilor Externe aduce aminte românilor faptul că legislația elenă interzice și sancționează drastic orice activitate desfășurată în aer liber, care poate produce foc sau scântei.

În acest fel se poate crea apariția unui focar de incendiu.

Avertizare MAE-Cod roșu de caniculă pentru românii care călătoresc în Grecia

Avertizare MAE-Cod roșu de caniculă pentru românii care călătoresc în Grecia

Unde poate fi solicitată asistența consulară?

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106710035 și Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

Cei care întâmpină situații dificile, speciale, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 și Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.

Citește și: Alertă MAE- S-a emis Cod Roșu într-o destinație favorită de vacanță a românilor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si