Conform MAE, autorităţile din Grecia au anunțat, astăzi o atenționare de vreme rea, acolo unde vor fi afectate, în perioada 31- 1 aprilie, insulele Ciclade, Dodecanese, Creta, dar și regiuni din sudul Greciei, precum: capitala Atena.

Autoritățile anunță fenomene meteo extreme, precipitații și vânt puternic în perioada 31- 1 aprilie, în Grecia

"Fenomenele meteo vor înregistra maxime semnificative în intervalul orar 18:00-21:00, pentru ziua de miercuri, 31 martie 2021, caracterizate de intensificări însemnate ale vântului (7-8 grade pe scara Beaufort, iar în unele zone din Marea Egee chiar până la 9

grade pe aceeaşi scară), manifestări ce vor afecta navigaţia maritimă", arată MAE.

"Fenomenele meteo vor înregistra maxime semnificative în intervalul orar 18:00-21:00, pentru ziua de miercuri, 31 martie 2021, caracterizate de intensificări însemnate ale vântului (7-8 grade pe scara Beaufort, iar în unele zone din Marea Egee chiar până la 9 grade pe aceeaşi scară), manifestări ce vor afecta navigaţia maritimă", arată sursa citată.

În două dintre regiuni, și anume, Insulele Ciclade și Insula Creta se vor resimți efectele fenomenelor meteo extreme, încă de miercuri dimineaţă şi până joi, spre seară.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Astfel, potrivit sursei citate, în unele zonele montane înalte se vor înregistra precipitaţii semnificative și sub formă de ninsoare.

Avertizare MAE! Vreme nefavorabilă cu preciptații și vânt puternic în Grecia
Avertizare MAE! Vreme nefavorabilă cu preciptații și vânt puternic în Grecia

Citeste si: Cine vrea să călătorească în Europa fără pașaportul COVID, ”mai bine să nu pornească la drum”

Recomadările MAE pentru cetățenii români care vor călători în această perioadă în Grecia

Așadar, românii care călătoresc în Grecia pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: (+302106774035) şi Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088), apelurile vor fi redirecţionate către Centrul

de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi mai apoi preluate de agenții Call Center, în permanenţă.

Totodată, cetăţenii români sunt într-o situaţie dificilă, care presupune o urgenţă, vor avea la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă (+306978996222) şi Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

Citeste si: Prognoza meteo, azi 31 martie 2021. Vreme frumoasă, temperaturi de aproape 20 de grade


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si