UPDATE: Cod roșu de vreme rea

ANM a emis recent cod roșu de vreme rea valabil de la ora 13:15 până la ora 15:00. Potrivit meteorologilor se vor semnala: averse torențiale care vor acumula peste 40…50 l/mp, frecvente descărcări electrice, izolat grindină, intensificări ale vântului. În zona avertizată, în ultimele 3 ore, s-au acumulat cantități de peste 60...70 l/mp. 

Zonele vizate sunt: județul Vrancea: Vidra, Vizantea-Livezi, Tulnici, Vrâncioaia, Reghiu, Nistorești, Paulești, Negrilești, Năruja, Valea Sării, Bârsești 

Administrația Națională de Meteorologie a emis două coduri de vreme rea valabile începând de astăzi. Astfel, în mai multe zone din țară sunt așteptate ploi, vijelii, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Avertizare meteo ANM de ploi și vijelii. Cod portocaliu în mai multe județe din țară

Avertizare meteo ANM de ploi și vijelii. Cod portocaliu în mai multe județe din țară

[Sursa foto: ANM]

Vremea extremelor în România: de la caniculă la ploi și vijelii

Prima avertizare de cod galben a intrat în vigoare astăzi la ora 10:00 și va fi valabil până joi, 31 august la ora 02:00. Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55...65 km/h) și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25...30 l/mp și izolat peste 40 l/mp. 

Codul portocaliu va fi valabil de pe 30 august de la ora 12:00 până în aceeași zi la ora 23:00.

În intervalul prognozat în nordul și estul Munteniei, estul Transilvaniei și în Moldova, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Avertizare meteo ANM de ploi și vijelii. Cod portocaliu în mai multe județe din țară

Avertizare meteo ANM de ploi și vijelii. Cod portocaliu în mai multe județe din țară

[Sursa foto: Istockphoto.com]

Citește și: VIDEO- Stare de dezastru în Germania. Vijelia a făcut ravagii în mai multe zone din țară

Vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 70...80 km/h), pe arii restrânse vijelii puternice, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 35...40 l/mp și izolat peste 50...60 l/mp. 

Avertizare meteo ANM de ploi și vijelii. Cod portocaliu în mai multe județe din țară

Avertizare meteo ANM de ploi și vijelii. Cod portocaliu în mai multe județe din țară

[Sursa foto: Istockphoto.com]

România, vizată de ploi

După zilele caniculare, România a fost vizată de ploi. Pe 29 august a fost emis un cod galben de instabilitate atmosferică.

Regiunea sud-vestică a țării a experimentat condiții atmosferice nesigure. Au fost prezente ploi abundente, activitate electrică, perioade scurte de vânt puternic (cu rafale de 55...65 km/h), furtuni violente și posibile căderi de grindină în anumite zone.

Cantitățile de apă au ajuns la 25...30 l/mp, iar în unele locuri izolate pot depăși 40 l/mp.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

În aceeași zi, în regiunile Crișana, estul Olteniei, vestul Maramureșului și al Transilvaniei, precum și în lanțurile muntoase Carpații Occidentali și Meridionali, starea vremii a fost instabilă. Au fost prezente intensificări ale vântului, cu rafale ce pot atinge 55...65 km/h, însoțite de furtuni, ploi torențiale, fulgere și grindină. În intervale de scurtă durată sau prin acumulare, volumul de precipitații a ajuns la 25...30 l/mp, iar în cazuri izolate poate depăși 35 l/mp.

Citește și: VIDEO- Apa lăsată în soare devine toxică: Particulele de plastic se topesc în apă și ajung ulterior, în organism

În regiunile Banat, vestul Olteniei și sud-vestul Transilvaniei, s-au înregistrat perioade de instabilitate atmosferică accentuată. Au existat intensificări ale vântului, cu rafale în general cuprinse între 70...80 km/h, iar în unele zone au fost vijelii puternice, însoțite de averse torențiale, fulgere și grindină. În intervale scurte de timp, de obicei între 1 și 3 ore, sau ca urmare a acumulărilor, cantitățile de apă vor ajunge la 35...40 l/mp, iar izolat au depășit 50...60 l/mp.

Citește și: Incendiile din Grecia, august 2023. Unde sunt focarele active


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si