Avertizarea intră în vigoare astăzi, începând cu ora 18.00, şi este valabilă până mâine, 22 ianuarie, ora 20.00.

Citește și: Temperaturile scad cu până la 13 grade

În intervalul menționat, în zona montană și submontană a Olteniei și Munteniei, se vor acumula cantități de precipitații în general de 25…40 l/mp.  Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar la altitudini de peste 1500 m mixte. 

La altitudini mai mari de 1700 m, în Carpații Meridionali va ninge, vor fi intervale în care va fi viscol (rafale de peste 80...90 km/h) și vizibilitate scăzută”, se arată în avertizarea meteo ANM.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Ninsori în România. Ce transmit specialiștii

Care sunt județele afectate 

Potrivit ANM, județele aflate sub cod galben până mâine la ora 20.00 sunt: Caraş-Severin, Mehedinţi,  Hunedoara, Gorj, Alba, Vâlcea, Sibiu, Argeş, Braşov, Prahova, Dâmboviţa și Buzău.

Vin ninsorile în februarie? 

Meteorologii anunță că vremea se schimbă începând de astăzi, după mai multe zile cu temperaturi specifice primăverii.

Răcirea se instalează din vestul țării, iar precipitațiile vor fi semnificative în următoarele zile.

Citește și: Fă-ți un drum în România

Vremea se păstrează mai caldă decât este normalul perioadei și în ultima săptămână din ianuarie, informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM), care a publicat vineri prognoza actualizată pe următoarele săptămâni.

În prima săptămână din februarie se mai răcește, iar cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si